València va acollir ahir l’acte de lliurament de les 125 banderes blaves concedides a les platges valencianes, precisament l’any en què la nostra ciutat, per primera vegada en els 30 anys des que es concedixen estos distintius de qualitat, ha aconseguit la bandera blava per a les huit platges del municipi, incloent Malva-rosa i el Cabanyal.

“És important destacar la recuperació del distintiu Bandera Blava per a les platges urbanes de la ciutat de València, on tots els anys milers de persones descansen i gaudixen. El Cabanyal i la Malva-rosa han de ser referents d’una ciutat que cuida el medi ambient i que prioritza els criteris de sostenibilitat. Per açò és tan positiu que, molts anys després, les nostres dos platges tornen a veure onejar la seua bandera blava”, va afirmar Ribó.

Joan Ribó ha dit que era un gran dia per a la ciutat de València perquè “la protecció del nostre patrimoni natural, del nostre litoral, i la qualitat de l’aigua de les nostres platges i els servicis públics que oferixen han sigut reconeguts de manera oficial amb el distintiu que tothom identifica amb les millors platges: les banderes blaves”.Huit de huit: Cabanyal, Malva-rosa, Pinedo, l’Arbre del Gos, el Saler, la Garrofera, la Devesa i el Recatí-Perellonet. “Per primera vegada en la història totes les platges de la ciutat reben la bandera blava que avala la seua qualitat”, ha assenyalat Ribó.

L’alcalde ha afegit que “amb estos distintius col·loquem cadascuna de les nostres platges en el mapa de la sostenibilitat i els servicis als banyistes, i es reconeix la qualitat i la condició de platges acollidores i amables per a tots els públics. A més es valoren factors com la seguretat, la gestió ambiental, la informació per a les persones usuàries i l’educació per a la sostenibilitat”.