La Fiscalia del Tribunal Suprem ha remés al portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, que investigarà a l’actual senadora del PP i exalcaldessa de València, Rita Barberá, pel conegut “cas Ritaleaks” denunciat per Compromís davant la Fiscalia de València, el 12 de maig de 2015.

Ribó ha exigit al Partit Popular, als seus dirigents, i a la pròpia Rita Barberá, “que isquen a donar la cara i a donar unes explicacions creïbles per allò fet durant el seu desgovern. El PP continua sense prendre ni una sola mesura que aparque de les seues sigles la corrupció i el símbol del malbaratament.”

A més, Ribó ha manifestat que “vam prometre quan estàvem a l’oposició que perseguiríem els responsables de la desfeta econòmica i socials dels valencians. Volem que tornen fins a l’últim cèntim robat o malbaratat. I este és un d’eixos casos”.

El cas Ritaleaks va ser destapat per Compromís a mitjans de maig de 2015, quan van fer públiques un total de 466 factures que responien a les despeses de l’alcaldia a què es va fer front entre els anys 2011 i 2014. En total, 278.000 euros que l’aleshores alcaldesa de la ciutat va gastar en suites de luxe d’hotels, en lloguers de cotxe amb xofer, etc.