Ha sigut una iniciativa de la regidoria de Platges i Qualitat Ambiental en col·laboració amb la regidoria de Mobilitat Sostenible.

Pilar Soriano, regidora de Platges i Qualitat Ambiental, ha anunciat l’habilitació de 8 places extra d’aparcament en la platja del Cabanyal adaptades per a persones amb discapacitat. Les places tenen caràcter provisional per als mesos de temporada alta i estan ubicades en la intersecció dels carrers Pavía i Pintor Ferrandis.

 

A estes 8 places cal sumar les 5 definitives que ja hi ha en eixe punt. Soriano ha destacat que “el Servici de Platges està compromès amb el dret de les persones amb discapacitat a gaudir del bany adaptat i d’activitats a les platges de València com la resta de veïns”.

 

Per això, des de la regidoria de Platges i Qualitat Ambiental, s’ha recordat que a les platges del Nord hi ha un Punt Accessible a la platja del Cabanyal i de la Malva-Rosa que manté un horari ininterromput d’11 a 19 hores durant el mes d’agost. Este servici va ser utilitzat per unes 4.000 persones en el cas del Cabanyal, i per altres1.600, aproximadament, en el de la Malva-Rosa, la temporada del 2014.

 

En les platges del Sud, el Punt Accessible de Pinedo està obert d’11 a 15 hores, i els dimarts i dijous existeix un horari ampliat per les vesprades fins les 18 hores amb cita prèvia. Este servei va assistir unes 400 persones en la temporada 2014. També existeix la possibilitat de demanar el bany adaptat en horari de matí a les platges d’El Saler i El Perellonet, amb cita prèvia.  El telèfon per poder-ho fer és el 96.367.73.75.

 

D’altra banda, la mesura d’augmentar les places d’aparcament per a discapacitats s’ha fet en col·laboració amb la delegació de Mobilitat Sostenible i dóna resposta a una demanda del col·lectiu de discapacitats.

 

Soriano ha assegurat que “ era necessari augmentar el  nombre de places d’aparcament en les proximitats a la zona de bany ja que esta és la zona d’influència del punt  on es troba l’itinerari accessible i adaptat. En època estival molts usuaris havien de fer grans recorreguts entre el seu vehicle i l’accés adaptat”. A més, Soriano, també ha volgut “agrair la celeritat amb la que el regidor Giuseppe Grezzi ha col·laborat des de la seua delegació en esta demanda dels col·lectius”.