Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha anunciat la creació d’un equip d’Agents d’Igualtat d’Oportunitats (AIO) per al 2016. Els AIO estaran repartits en base als 7 districtes de València i els seus objectius seran sensibilitzar la població en matèria de polítiques d’igualtat i prevenció de la violència masclista i assessorar a les dones i les seues organitzacions en els processos d’empoderament i participació. El projecte de comptarà amb un pressupost d’uns 280.000 euros aproximadament.

Per a Lozano el projecte serà clau per poder detectar les necessitats de les dones dels diferents barris de València en matèria d’igualtat. A més, Lozano ha assegurat que el programa “permetrà començar a posar solució a les desigualtats de gènere que es donen a nivell local”.

La regidora ha destacat també la importància de la descentralització de l’equip humà, ja que, segons ha explicat, “la utilització dels AIO estarà molt condicionada per la proximitat que tinguen als ciutadans”.

Els AIO col·laboraran amb altres departaments de l’Ajuntament per fer la seua tasca més transversal, com els Centres Municipals de Joventut, així com amb associacions de veïns dels diversos barris.