Segons l’OCU, València està entre les ciutats pitjor valorades quant a neteja viària.

Pilar Soriano, ha apostat “per un pla integral de neteja de la ciutat, que arribe a tots els barris, així com campanyes cíviques de conscienciació, i una dotació pressupostària d’acord amb les necessitats reals dels habitants d’esta ciutat. Mesures que posarem en marxa des del pròxim govern municipal”.

La regidora de Compromís per València, Pilar Soriano, ha proposat “un pla de neteja de la ciutat que incloga per igual a tots els barris i que permeta a València eixir del furgó de cua de les ciutats pitjors valorades en este sentit”. Així ho ha dit en referència a l’últim informe de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) que compara l’estat de la ciutat actualment respecte a l’any 2011. València se situa 15 punts per davall de la mitjana espanyola pel que fa a qualitat en la neteja, i ha retrocedit 20 punts en els últims quatre anys. Sense cap mena de dubte, segons ha dit Soriano, “les retallades i el malbaratament dels diners públics estan tenint les seues conseqüències, i la gent ho nota. No debades, les reclamacions que la ciutadania ha fet a l’Ajuntament respecte a la neteja viària són les més nombroses en l’últim mes, segons es recull en la Comissió de Queixes i Suggeriments del consistori”.

La regidora de Compromís per València ha recordat que els treballadors de les empreses encarregades de la neteja viària han patit en els últims mesos diversos Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació i que, només a última hora, “des de fa uns mesos, l’Ajuntament ha insistit a estes empreses perquè intensifiquen la neteja dels carrers de cara a les eleccions, en un rentat d’imatge clarament electoralista, tal i com també han percebut molts veïns i veïnes”.

De fet, Soriano ha lamentat que l’informe de l’OCU recullga un fet que des de Compromís ja s’havia constatat: la diferència entre la neteja dels barris més cèntrics i els barris perifèrics: “Benicalap, Torrefiel, el Cabanyal i Marxalenes són els barris més abandonats per l’administració local, segons l’informe de l’OCU, i només cal fer una passejada pels seus carrers i places per a comprovar-ho. Llàstima que l’alcaldessa Barberà no haja eixit mai del cotxe oficial per a vore-ho”.

Per últim, Pilar Soriano, ha apostat “per un pla integral de neteja de la ciutat, que arribe a tots els barris, així com campanyes cíviques de conscienciació, i una dotació pressupostària d’acord amb les necessitats reals dels habitants d’esta ciutat. Mesures que posarem en marxa des del pròxim govern municipal”.