Esta setmana hem presentat el nostre Programa de Govern de mobilitat, amb la mirada posada en fer de València una ciutat on prioritzem:

1) els vianants

2) la bicicleta

3) el transport públic

4) el vehicle privat

València, ciutat amable. Per una ciutat amable, recuperar la ciutat per a les   persones. Canvi progressiu del disseny de carrers i places, ampliació i millora dels espais públics, crear una xarxa verda urbana, així com ampliar l’espai del viari destinat a la circulació de persones, ciclistes i transport públic, reduint l’espai destinat al cotxe.

Compliment de la legislació actualment ignorada. Llei de Mobilitat, d’Economia Sostenible, de contaminació acústica i de qualitat de l’aire. Posada en marxa del PMUS aprovat en 2013, encara no aplicat ni pressupostat, com a base de partida per a anar cap a una mobilitat amable i sostenible.

mobilitat Levante                 València, «Ciutat 30». Moderació de les velocitats de circulació, i creant àrees lliures de trànsit (accés limitat als residents i serveis). Reduir l’accidentalitat del trànsit, l’objectiu és zero morts.

Trànsit reduït. Reducció de l’entrada d’automòbils a la ciutat, i en particular a les àrees centrals, mitjançant la dissuasió, però sobretot amb la millora de les alternatives (transport públic i no motoritzat).

Cultura de transport públic. Millora del transport públic, augment de freqüències per a que funcione les 24 hores tant a l’EMT com a Metrovalència. Establiment de carrils i carrers reservats i protegits per al bus, i amb prioritat als semàfors (també per al tramvia). Recuperar l’organisme de gestió de tot el transport de l’Àrea Metropolitana, per a la coordinació i integració tarifària de les diferents xarxes de transport públic, i crear un bo unificat, amb preu reduït per als joves.

València, ciutat del vianant. Crear itineraris de vianants atractius i segurs, per a afavorir els desplaçaments a peu, sobretot els camins a l’escola i al voltant dels centres educatius.

Ciutat de la bici. Completar i millorar la xarxa bici, per tal de satisfer i potenciar la creixent demanda social d’ús de la bicicleta.

Comerç i economia de proximitat Organitzar la distribució de mercaderies i l’aparcament comercial de manera que es garanteix la vida econòmica de la ciutat i el comerç de proximitat, tant al centre com als barris.

Ús racional de l’automòbil. Per un ús més racional de l’automòbil. Fomentar l’ús compartit (car-sharing i car-pooling). Avantatges per als vehicles elèctrics.

Mobilitat participativa i sostenible. Canvi d’objectius i organització administrativa: Regidoria d’Espai públic i mobilitat. Creació de fòrums de participació ciutadana per a avançar cap a una mobilitat més sostenible.