El candidat a les Corts, Enric Morera, i el candidat l’alcaldia de València, Joan Ribó, s’han reunit este matí amb la directiva del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València.

Ribó ha apostat per “plantejar un urbanisme de la ciutat en clau metropolitana, i un nou PGOU realista amb l’evolució demogràfica de la ciutat i respectuós amb l’horta”. En este sentit, Morera ha reclamat “una recuperació del Pla d’Acció Territorial de l’Horta (PATH) que suprimisca les infraestructures invasores de l’horta, així com les reserves de sòl d’expansió”.

El diputat i candidat de Compromís a les Corts, Enric Morera, i el candidat a l’alcaldia de Compromís per València, Joan Ribó, s’han reunit este matí amb el president del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València, Mariano Bolant, i amb la vocal de la seua Junta de Govern, Isabel Navarro. Ribó ha destacat “la gran sintonia mantinguda durant la reunió, i la plena coincidència en la necessitat de plantejar l’urbanisme de la ciutat en clau metropolitana, ja que la capitalitat de València ha de començar per la mateixa comarca de l’Horta”.

A l’eixida de la reunió, el candidat a l’alcaldia de Compromís per València s’ha referit especialment a la fallida revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) plantejada pel PP i, després de felicitar-se perquè “la contestació ciutadana ha possibilitat paralitzar-la, ha apostat per un nou Pla General que partisca d’una avaluació real de l’evolució demogràfica de la ciutat, que done resposta a les demandes socials, i siga respectuós amb el patrimoni natural d’horta de la ciutat de València”. En este sentit, Enric Morera ha reclamat “una recuperació del Pla d’Acció Territorial de l’Horta (PATH) que suprimisca les infraestructures invasores de l’horta, així com les reserves de sòl d’expansió. La transició de l’horta a la ciutat ha de ser respectuosa mediambientalment i ser un senyal d’identitat propi de la ciutat. No cal envair més horta, quan hi ha milers de vivendes buides en la ciutat, que poden retornar al parc immobiliari, simplement amb una adequada política de rehabilitació de d’habitatges, que incloga mesures de suficiència energètica”.

Des de Compromís per València s’ha elaborat un detallat programa amb propostes d’urbanisme que, tal i com ha dit Joan Ribó, “aposta per una reserva de sòl d’acord amb la planificació d’equilibri territorial, on tots els barris compten amb els equipaments adequats. Els barris, en plural, són el centre de les nostres polítiques, i per això s’ha de possibilitar la connexió entre ells, per exemple enllaçant Natzaret amb la resta de la ciutat, i s’ha de subratllar el seu valor històric i patrimonial, com ara en Patraix, Malilla, Benimaclet o Orriols. Per suposat, apostem sempre per la rehabilitació, i no per la destrucció que han programat els governants actuals de la ciutat en barris com el Cabanyal, o zones com La Punta”.

En la reunió amb els representants del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València també han estat presents els candidats de Compromís per València a l’Ajuntament, Glòria Tello i Giuseppe Grezzi.