La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València demanarà a l’Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia (IVAC) la relació de gravacions de l’arxiu de RTVV on apareixen festes populars, història i patrimoni cultural i natural de la ciutat.

El Grup Municipal Compromís demana incloure la còpia dels vídeos en l’Arxiu Municipal, per tal que puga accedir a ells la ciutadania. La petició s’ha formalitzat este matí a través d’una moció presentada pels regidores Consol Castillo i Pilar Soriano en la Comissió de Cultura i Educació.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València demanarà a l’Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia (IVAC) la relació de gravacions de l’arxiu de RTVV on apareixen festes populars, història i patrimoni cultural i natural de la ciutat. Ho farà després que este matí s’haja aprovat parcialment una moció del Grup Municipal de Compromís, presentada per les regidores Pilar Soriano i Consol Castillo. Per contra, la majoria del PP no ha permés anar més enllà en la petició, per tal que el consistori es comprometera a demanar la còpia dels vídeos, per a incloure’ls en l’Arxiu Municipal.

Tal i com ha dit la regidora Soriano, “cal posar a disposició de la ciutadania l’important llegat cultural que suposa l’arxiu de RTVV. Tenim constància del treball que han fet els documentalistes de l’ens públic, gràcies als quals s’han pogut conservar i sistematitzar milers d’hores de gravació, que són testimoni directe de la història i els principals fets, també de la nostra ciutat. Després de la nefasta decisió, unilateral i autoritària, d’Alberto Fabra de tancar RTVV, la ciutadania mereix tindre accés a eixos fons documentals, i la millor manera de fer-ho és tenint una còpia al seu abast de tots eixos vídeos”.

Cal recordar que el Grup Parlamentari Compromís a les Corts ja va demanar la consideració dels arxius de TVV com a Bé d’Interés Cultural, tot i que la majoria del Partit Popular ho va impedir. Ara, com explica la regidora Consol Castillo, prèvia consulta als tècnics de la delegació de Festes i Cultura Popular, “insistim en la necessitat de demanar una còpia d’aquells documents audiovisuals que es consideren d’interés per tal que passen a formar part de l’Arxiu Municipal, i qualsevol ciutadà puga consultar-los. Quan Compromís accedisca al govern municipal i RTVV s’haja reobert, garantirem l’accés a eixos fons documentals”.

Vols escoltar les declaracions de les regidores Pilar Soriano i Consol Castillo? Dóna-li al Play!