El portaveu del Grup Municipal Compromís ha presentat una interpel·lació per al pròxim Ple de l’Ajuntament, en què demana a Barberá quines responsabilitats polítiques pensa assumir després de la imputació i dimissió del seu vicealcalde, Alfonso Grau, acusat pel jutge de l’Audiència de Palma dels delictes de malversació, frau a l’administració i tràfic d’influències.

Ribó recorda que l’auto judicial apunta directament a Barberá com la “possibilitadora” de l’entrada de la trama corrupta Nóos a València.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, demanarà a l’alcaldessa Rita Barberà responsabilitats polítiques en el pròxim Ple del consistori. Ribó ha presentat una interpel·lació en què demana directament a l’alcaldessa quines responsabilitats polítiques pensa assumir després de la imputació i dimissió del seu vicealcalde, Alfonso Grau, acusat pel jutge de l’Audiència de Palma dels delictes de malversació, frau a l’administració i tràfic d’influències.

Joan Ribó ha lamentat que “l’alcaldessa es dedique a lloar presumptes corruptes del seu equip de govern en comptes de donar explicacions respecte a l’acusació que incorpora l’auto de l’Audiència de Palma contra ella, a qui responsabilitza d’estar al darrere de les negociacions fraudulentes dutes a termes entre l’Ajuntament de la ciutat i l’entramat d’Iñaki Urdangarin i Diego Torres. Volem que Barberà done les explicacions oportunes en el Ple de l’Ajuntament, encara que tindrà una bona oportunitat de fer-les públiques demà mateix, davant del seu cap de files, Mariano Rajoy”.

El portaveu de Compromís ha denunciat “les males arts de l’alcaldessa per a entorpir les investigacions judicials, però al final la veritat sempre ix a la llum, i en este cas el jutge que investiga el cas és molt clar quan apunta a Barberà per haver propiciat i possibilitat els encontres d’Urdangarín i Torres amb l’entitat pública Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB). La participació de l’alcaldessa va ser clau perquè els anys 2004, 2005 i 2006 se celebraren a València els denominats València Summit: una broma pesada que ha costat als veïns d’esta ciutat 3’6 milions d’euros. Estaríem encantats d’escoltar al president del govern, Mariano Rajoy, explicar què faria amb eixos diners per a eixir de la crisi, perquè el que ha fet la seua companya de files ha sigut malbaratar-los i regalar-los a una trama corrupta”.