Compromís per València llança el vídeo #BunyolSelfie, una adaptació en clau valenciana i fallera del fenomen viral conegut com #DonutSelfie a les xarxes socials. A les poques hores del seu llançament, el missatge s’ha convertit en Trending Topic a la xarxa social Twitter, i ha generat una gran expectació. En el vídeo apareixen els candidats de la coalició a l’Ajuntament de València enmig d’escenes emblemàtiques de la festa, com són les mascletades de la plaça de l’Ajuntament, plenes de gent i mentre es preparen, els monuments en la seua Nit de la Plantà o alguns comerços de venda de dolços típics valencians.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha destacat l’objectiu d’esta iniciativa, que “tracta de mostrar diverses facetes de les falles. En Compromís estem orgullosos d’una festa que porta el bon nom dels valencians arreu del món, i hem de treballar des del diàleg per potenciar la festa i aconseguir la participació de tota la ciutadania per a abordar aquells aspectes que es poden millorar”.

Compromís per València ha aconseguit situar-se com un referent polític en l’àmbit de la festa fallera, amb una implicació directa amb tots els actors implicats. Fruit d’això enguany s’ha presentat el Programa de Govern de Falles: un document amb propostes de millora per a la festa, d’on destaquen un total de 18 punts que situen el diàleg amb els fallers i els veïns com un dels principals reptes a abordar. Així, es proposa un Govern de la Festa per a la participació, un Institut Municipal de Cultura Festiva de València, un Pla Estratègic amb tots els actors que potencie la festa fins convertir-la en Patrimoni de la Humanitat, un finançament adequat, un veritable Museu Faller, un lloc d’exhibició formal per a l’Exposició del Ninot, i un canvi en l’actual sistema de selecció del premis del que hauria de ser l’ “Indult del Foc”, l’impuls a la Ciutat de l’Artista Faller perquè es convertisca en un districte cultural i turístic de la ciutat, la promoció del concurs de Teatre Faller, un major ús del valencià com a llengua de referència d’unes falles sostenibles, un pla de mobilitat i accessibilitat, fer de la Falla Municipal un monument de caràcter singular, un Espai Faller descentralitzat que aporte informació durant les 24 hores del dia al llarg de les falles, així com potenciar les cavalcades com a element de vincle amb tota la ciutadania.