El portaveu de Compromís, ha demanat a l’alcaldessa Barberà que done “explicacions raonades i raonables sobre la seua actuació en la trama de corrupció del cas Nóos. La celebració del València Summit només va ser possible perquè l’alcaldessa va remetre a Urdangarín i Torres a la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB). Des de Compromís ho hem denunciat en multitud d’ocasions, però l’alcaldessa Barberà i el PP ha intentat amagar la realitat per entorpir les investigacions judicials i facilitar el frau”.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha demanat a l’alcaldessa Barberà que done “explicacions raonades i raonables sobre la seua actuació en la trama de corrupció del cas Nóos que investiga l’Audiència de Palma”. Ribó ha destacat este matí dos aspectes clau de la resolució judicial de la Secció Segona l’Audiència de Palma que imputa el vicealcalde de València, Alfonso Grau. D’una banda, Ribó ha destacat com “els mateixos magistrats veuen una implicació directa de l’alcaldessa Rita Barberà en les negociacions fraudulentes dutes a terme entre l’Ajuntament de la ciutat i l’entramat d’Iñaki Urdangarín i Diego Torres en l’Institut Nóos. Es deixa constància de manera ben clara com la celebració del València Summit només va ser possible perquè l’alcaldessa Barberà va remetre a Urdangarín i Torres a la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB) i a CACSA (Ciutat de les Arts i les Ciències S.A.)”.

Encara sobre l’assumpte, i per si quedava algun dubte sobre el caràcter públic de la Fundació Turisme València Convention Bureau, Ribó ha destacat com els magistrats “reiteren que la FTVCB ha sigut una fundació d’interés públic, i per tant, havia d’estar subjecta a les normes de contractació regulades per a l’administració, cosa que no es va fer. Des de Compromís ho hem denunciat en multitud d’ocasions, però l’alcaldessa Barberà i el PP ha intentat amagar la realitat per entorpir les investigacions judicials i facilitar el frau. De fet, l’acte judicial és ben clar, quan afirma que les decisions de la Fundació  venien ja determinades per la voluntat de l’equip de govern del PP”.