Compromís ha rebut ja més de 2.000 queixes i suggeriments dels veïns i veïnes de València per tal de millorar la ciutat. Unes propostes que han arribat a la coalició mitjançant les eines 2.0 Volem Saber, el mapa interactiu de queixes, les Primàries d’Idees i el fòrum Participa.

Compromís ha rebut més de 2.000 queixes i suggeriments dels veïns i veïnes de València per tal de millorar la ciutat. Unes propostes que han arribat a la coalició a través de les eines de participació que ofereix a través de la seua pàgina web i aplicacions mòbils. Algunes d’estes queixes s’han traslladat als òrgans de govern municipal amb un resultat exitós i, en general, els suggeriments són analitzats i, en molts casos, integrats en el programa de govern de Compromís.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha presentat hui estes eines de participació en una roda de premsa on ha estat acompanyat pels candidats Pere Fuset i Rubén Tello. Ribó ha destacat com “Compromís fa de la participació ciutadana l’eix fonamental de la nova política que demanda la gent. Estem farts de vore com l’equip de govern municipal funciona en clau de ‘vella política’ i només s’interessa pel ciutadà quan arriben les eleccions. Front a eixes pràctiques antigues de ‘todo para el pueblo pero sin el pueblo’, en Compromís apostem per fer la política no només per a la gent, sinó amb la gent, atenent les seues preocupacions i establint un diàleg real”.

Pere Fuset ha explicat cadascuna de les eines posades en funcionament: “si ja comptàvem amb la web www.volemsaber.com, hem incorporat tres noves eines de comunicació directa amb els veïns i veïnes de la ciutat. En primer lloc, un mapa interactiu enllaçat a la web www.compromispervalencia.org on qualsevol persona pot situar sobre un plànol de València aquells aspectes concrets que haurien de millorar; fins i tot es poden adjuntar fotografies de denúncia pública. En segon lloc, hi ha l’eina anomenada Primàries d’Idees, que funciona tant a través de la web com de l’aplicació mòbil Appgree: cada setmana es llança una pregunta concreta perquè la ciutadania opine; les propostes són analitzades i debatudes en cada sectorial de Compromís. I finalment, existeix el fòrum Participa, també lligat a la web de Compromís per València, en el qual es poden fer les aportacions dividides per temàtiques perquè després s’apliquen al programa de govern”.

Per la seua banda, Rubén Tello, ha destacat com “en Compromís no volem fer un programa electoral ple de promeses fetes per les jerarquies dels partits. Per això fem una proposta oberta, fruit del treball diari que durant els últims anys han fet les sectorials ciutadanes que han debatut i aportat les idees en matèries diverses com Benestar Social, Mobilitat, Economia, Urbanisme, Medi Ambient, Falles i festes populars, Educació, Sanitat, Igualtat, Animalista, Valencianisme, Joventut, Comerç, Cultura i Turisme. Per això sabem que estem preparats per a governar”.

Vols escoltar el portaveu Joan Ribó explicant les eines de comunicació ciutadana de Compromís? Dóna-li al Play!