El Grup Municipal Compromís denuncia com l’Ajuntament incompleix de manera sistemàtica la normativa contra incendis en els centres de transformació que hi ha a la gola de Pujol i al Perellonet. Una norma que està vigent des de l’any 1982 i que la Generalitat ha manat fer complir, sense que l’equip de govern haja fet res.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, ha lamentat que “la defensa de l’Albufera que fa l’equip de govern només es quede en paraules, perquè la gestió continua sent nefasta: ni tan sols protegeixen el parc natural de la possibilitat d’incendis en les goles, a pesar que la Generalitat els haja apercebut al respecte”. Un risc que, segons els informes de la Generalitat, podrien “desembocar en situació catastròfica”.

 

 El Grup Municipal Compromís denuncia que l’Ajuntament està incomplint de manera sistemàtica la normativa contra incendis en els dos centres de transformació que hi ha a la gola de Pujol, i el que hi ha al Perellonet. Un incompliment que ja dura 32 anys, des que el Ministeri d’Indústria va aprovar el 1982 un Reial Decret per a previndre els incendis en estes instal·lacions. I això a pesar que la Generalitat, a través de l’empresa encarregada de les inspeccions haja apercebut l’Ajuntament perquè pose les mesures necessàries per a evitar possibles incendis. De fet, l’empresa Cualicontrol, com a Organisme de Control Autoritzat per la Generalitat, ha remés a l’equip de govern municipal els informes on qualifica de “molt greus” les deficiències en el sistema de prevenció d’incendis.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, lamenta que “l’equip de govern defense només de boqueta l’Albufera, perquè a l’hora de la veritat la gestió continua sent nefasta: ni tan sols protegeix el parc natural de la possibilitat d’incendis en les goles. Els centres de transformació inspeccionats en les goles de Pujol i del Perellonet no disposen d’una cosa tan bàsica com és un sistema d’extinció d’incendis automàtic, prescriptiu per tractar-se d’instal·lacions d’alta tensió. Això, tal i com ja va informar a l’octubre de l’any passat Cualicontrol a l’Ajuntament, suposa un potencial risc continu d’incendi, agreujat per la ubicació d’estos transformadors, just al costat de la pinada del Saler. Tot plegat, estem parlant d’un perill que podria ser ‘catastròfic’ per al Parc Natural, segons s’estableix de manera literal en el mateix informe de risc d’incendis a les goles”.

La gestió descuidada de l’Ajuntament ha provocat que, fora del pressupost del 2014, l’equip de govern s’haja vist obligat a modificar 52.000€ dels comptes del consistori per a equipar els transformadors contra possibles incendis i, com ha explicat Soriano, “es fa fora de pressupost una dotació que des del 2013 la Generalitat havia recordat que s’havia de dur a terme, perquè s’estava cometent una il·legalitat des de feia més de 30 anys”. El Grup Municipal Compromís demana a la regidoria del Cicle Integral de l’Aigua que adeqüe immediatament els centres de transformació de les goles de Pujol i el Perellonet a la normativa contra incendis prevista per a estes instal·lacions. Pilar Soriano ha conclòs: “l’equip de govern municipal, amb la seua més absoluta deixadesa de funcions, està jugant amb foc, sense que li importe posar en risc tot un parc natural i les persones que hi viuen. Haurien d’aprendre d’una vegada per totes a respectar les lleis i a respectar l’entorn natural”.

Vols escoltar la regidora de Compromís, Pilar Soriano, denunciant la falta d’un sistema contra incendis a les goles de l’Albufera? Dóna-li al Play!