L’Ajuntament de València ha transferit durant 2014, 1.659.531 euros al Palau de Congressos, el 36,36 %  dels ingressos totals

La intervenció municipal critica que es presente el pla després d’aprovar la transferència municipal

Consol Castillo regidora de Compromís ha votat al consell d’administració del Palau de Congressos contra el pla de correcció del desequilibri financer presentat per la direcció.

Des de Compromís han destacat que l’informe de l’interventor, el document clau per al consell d’administració, ha arribat als consellers de l’oposició tres hores abans de començar la reunió. quan el document estava firmat per l’interventor des del passat 24 d’octubre de 2014. A la documentació signada pel president del Palau de Congressos, Alfonso Grau, es parla que l’informe és favorable, quan és tot el contrari.

En este document la intervenció municipal censura el pla aprovat hui, ja que el Palau presenta resultats d’explotació negatius des de l’any 2011 fins al 2014, així sense el rescat municipal al 2014 l’activitat ordinària ocasionaria un resultat de -1.056.432 euros. A més critica que dos mesos després d’aprovar les aportacions municipals es presente el pla i que les limitacions previstes en la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) podrien deixar fora de la legalitat les aportacions municipals de 1,66 milions d’euros, si el consistori no compleix amb els objectius d’estabilitat pressupostària, deute públic o no paga als proveïdors en 30 dies.

Consol Castillo s’ha abstingut en l’aprovació del pressupost de 2015, ja que ha considerat les xifres d’allunades de la realitat, com es demostra any darrere any. Per exemple al 2014 es van pressupostar uns ingressos ordinaris de casi 4 milions d’euros, quan ara es preveuen només 2,9 milions d’euros fins al cap d’any, és a dir un 30 % menys. Per al 2015 s’ha aprovat un pressupost amb 3,7 milions d’ingressos, el que sembla una xifra molt allunyada de la realitat

Consol Castillo, regidora de Compromís ha declarat: “portem des del 2011 denunciant el desequilibri financer al Palau de Congressos, hem censurat la gestió i l’intent d’ampliar l’edifici per més de 20 milions d’euros. Ara ens trobem que l’informe de l’interventor havia desaparegut des del 24 d’octubre quan va ser firmat, i el que pareixia que anava as ser un informe favorable és tot el contrari.”