Compromís presenta en el Ple d’octubre de l’Ajuntament una moció per a fomentar l’ocupació a València, amb un seguit de mesures concretes. L’economia centra gran part de les intervencions de Compromís, que també presenta una moció per a ampliar en 168 milions d’euros més la dotació dels Pressupostos Generals de l’Estat per a València. El Grup Municipal també aborda altres assumptes d’interés per a la ciutat com ara la paràlisi en l’acabament del pàrquing del Mercat Central, a la plaça de Bruges.

 Compromís presentarà en el Ple de l’Ajuntament de València d’octubre diverses mocions, entre les quals una per a fomentar l’ocupació en la ciutat. Entre les mesures destaca l’impuls de polítiques per a la rehabilitació de vivendes i infraestructures municipals, aprofitant els recursos europeus, estatals i autonòmics, que s’amplien a altres àmbits com ara la recollida selectiva de residus que podria generar llocs de treball, així com altres mesures que impliquen directament la gestió del personal del consistori, com la subrogació i estabilitat dels treballadors en el seu lloc de faena, la contractació de joves i persones amb necessitats especials, o d’aturats de llarga durada, així com l’aplicació de mesures de control i seguiment dels contractes públics en tot el que es refereix a les condicions laborals. També es demana que s’acceleren els pagaments de les empreses adjudicatàries.

 En definitiva, afirma el portaveu Joan Ribó: “Des del municipi es poden dur a terme accions contra l’atur, i si l’equip de govern no és capaç de pensar-ne cap, nosaltres podem contribuir a alleugerir la situació dels milers de persones que no poden accedir al mercat laboral. La legislatura va començar amb 80.500 aturats, i dia de hui encara sobrepassem eixa xifra”.

 En el Ple també es presentarà una moció per a ampliar en 168 milions d’euros més la dotació dels Pressupostos Generals de l’Estat per a la ciutat de València perquè, una vegada més, “els valencians som els grans perjudicats de les decisions del govern central en mans del PP, que ens discrimina en els seus comptes, i a més hem de patir el silenci còmplice de l’alcaldessa que ja no clama per a demanar més pressupost com feia en altres temps”. I tot això, en una ciutat en què la inversió del propi consistori és cada vegada més baixa: “ens diu l’equip de govern que ens trobem en els límits legals de l’endeutament, amagant a la ciutadania que això ens ha costat 3 anys de desinversió absoluta: per cada euro d’inversió de l’Ajuntament s’han destinat 3’85€ a pagar deutes, sobretot d’obres faraòniques per a lluïment personal d’uns governants que ara no tenen ni un clau. Això només té un qualificatiu: insostenible”.

 Compromís també farà diverses interpel·lacions i preguntes en el Ple, com la referida a les inacabades obres del pàrquing del Mercat Central, en la plaça de Bruges. Com afirma Ribó: “és la tercera vegada que demanem explicacions sobre este assumpte i estem ja farts de vore com dos administracions governades pel PP no són capaces d’arribar a un acord econòmic. Ens preguntem quina és la rellevància de la senyora Barberà dins del seu propi partit”.