L’Ajuntament de València ha gastat 24 milions d’euros en els primers sis mesos del 2014 en expropiacions

 

Compromís proposa un sistema d’àrees de repartiment per a repercutir les despeses de les expropiacions als propietaris dels terrenys urbanitzables

 

Compromís ha denunciat que la comissió d’hisenda ha aprovat hui modificacions de crèdit per a donar d’alta despeses d’expropiacions per 4,2 milions d’euros. En el que portem de 2014 s’han modificat 14 milions d’euros per a pagar expropiacions, a estos 14 milions cal sumar els 10 milions d’euros pressupostats inicialment per al 2014. L’Ajuntament de València ha gastat 24 milions d’euros en sis mesos del 2014 per a fer front a les despeses d’expropiacions, el 3,2 % del total del pressupost de l’Ajuntament de València.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís , ha demanat un canvi en la política d’expropiacions de l’equip de govern. Ha criticat que les despeses de les expropiacions minven de forma considerable els recursos municipals per a inversions i serveis socials, beneficiant moltes vegades a grans propietaris, com en el cas de la família Cotino en l’expropiació dels terrenys del Parc de Capçalera.

 

Des de Compromís han proposat que els propietaris dels terrenys que falten per edificar de la ciutat es facen càrrec de les expropiacions per a dotar a la ciutat de noves infraestructures. Ja que la dotació de noves infraestructures a la ciutat incrementarà el valor dels solars urbanitzables, originant plusvàlues per als propietaris d’estos solars.

 

A la ciutat de València encara hi ha més de quatre-cents solars destinats a dotacions i zones verdes segons el PGOU i pendents d’executar. Estos solars sucepribles de que s’exigisca l’expropiació per part dels propietaris, sumen més de 1,3 milions de metres quadrats, pels quals faria falta més de 1.000 milions d’euros per a expropiar-los, una quantitat molt superior al pressupost anual de l’Ajuntament.

 

Este procediment conegut com a àrees de repartiment, està reconegut per la Llei Urbanística Valenciana de l’any 94. A diferents territoris de l’Estat com les Illes Balears s’utilitza de forma habitual pels ajuntaments a partir de les reparcel·lacions discontinues econòmiques.

Joan Ribó ha declarat: ”L’Ajuntament de València té un problema amb les expropiacions, no pot ser que en sis mesos l’equip de Barberà s’haja gastat 24 milions d’euros en expropiacions, 14 milions més del que es va pressupostar per a tot l’exercici. Des de Compromís proposen el sistema d’àrees de repartiment per a repercutir estes despeses en els propietaris del sol urbanitzable, en compte de en el conjunt de la ciutadania.”

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3