Dins del programa es podrien haver presentat projectes de formació per a aturats, rehabilitació de vivendes, mobilitat, eficiència energètica i medi ambient entre altres

 

Joan Ribó ha destacat la necessitat de tindre un eurodiputat al servei dels valencians, com Jordi Sebastià

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha sol·licitat mitjançant una nota interior al regidor d’hisenda una relació nominal dels projectes municipals que s’havien presentat per a ser cofinançats a càrrec del Programa Operatiu de la Unió Europea 2014-2020. La resposta de Silvestre Senent diu: “solamente se han presentado proyectos  desde la Fundación de la CV para la Promoción Estratégica, del Desarrollo y la Innovación Urbana InnDEA”.

 

Des de Compromís han denunciat que és incomprensible que un Ajuntament com el de València amb uns deutes que superen encara els límits legals, que està sotmès a tots els plans i control d’estabilitat imaginables i que es troba sense cap recurs per a invertir, es despreocupe totalment de sol·licitar ajudes a la Unió Europea.

 

Joan Ribó ha enumerat els temes que podrien ser abordats i finançats per este programa europeu entre els que ha destacat la formació d’aturats i generació de nous llocs de treball. També es podrien haver buscat recursos en la rehabilitació de vivendes, de millora de la mobilitat, de reducció de la despesa energètica, de millora del medi ambient especialment destinats al Parc Natural de l’Albufera, de millores en el tema dels museus abandonats en la nostra ciutat, entre altres.

 

Ribó ha declarat: “Com és possible que mentre moltes ciutats grans i mitjanes presenten molts projectes per a ser cofinançats amb els Plans de Finançament Europeu, l’Ajuntament de València es despreocupe totalment, amb l’excepció de la Fundació InnDEA, de buscar finançament europeu en uns moments com els actuals en què disposar de recursos per a rellançar l’economia és una prioritat absoluta. Contrasta amb les ajudes rebudes per exemple per Burjassot en el Pla de Rehabilitació del Barri de les 613 vivendes o amb la ciutat d’Elx amb el seu pla Cap4acces cofinançat per la UE per posar només dos exemples de com es fan les coses d’altra forma en el nostre País.”

 

En uns moments en què tant estem parlant de la Unió Europea per les eleccions del proper dia 25, veure que l’Ajuntament de València continua menyspreant i despreocupant-se de recursos i finançament que seria fonamental per a reduir l’atur i dinamitzar l’economia de la ciutat és senzillament escandalós. L’equip  de Barberà viu d’esquenes a Europa, no només amb les seues polítiques antisocials, sinó que també amb el desaprofitament dels recursos que disposa a l’abast dels municipis europeus.

 

Joan Ribó ha conclòs: “Els 24 eurodiputats del Partit Popular a Brussel·les no han servit a Barberà per a conèixer l’abast de les ajudes, sense cap dubte ha arribat el moment de tindre un eurodiputat al servei dels interessos dels valencians, com Jordi Sebastià”.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3