Compromís demana que els pressupostos de JCF passen per l’Assemblea de Presidents

  • En exercici de les nostres responsabilitats, hem demanat informació sobre les despeses dels grans esdeveniments de JCF.
  • Vist que hi ha superàvit en els pressupostos, hem demanat un augment en les subvencions al teatre i als premis de presentació.

València, 31 de març. La Sectorial de Festes i Cultura Popular de Compromís per València es va reunir ahir d’urgència per preparar la reunió del Consell Rector de la Junta Central Fallera, amb l’objectiu de preparar el que entenem és una convocatòria sense temps per a poder fer les al·legacions d’una oposició amb garanties de fer aportacions a la bona celebració de les Falles de 2015.

D’esta manera, tinguérem accés a la documentació, destacant la bona voluntat dels funcionaris de l’Ajuntament, per a poder formular hui preguntes als comptes de l’exercici passat. Així, el nostre representant, Carlos Galiana, ha preguntat per les despeses en telèfons mòbils, la publicitat o sopars i esmorzars en una coneguda sala, així com els criteris d’adjudicació de cada expedient. També hem volgut saber més informació sobre el contracte de fotògrafs i de la gestió de l’acte d’elecció de les corts d’honor que el 2013 va costar més de 118.000 €, molt lluny dels 97.000 € anunciats pel regidor el 2012.

Després de plantejar la nostra abstenció a la liquidació dels pressupostos, ja que considerem que no són participatius i que les despeses en matèria cultural i aquelles que redunden en benefici del conjunt de les comissions falleres, haurien de ser més destacables que les que es fan en altres àrees. Així, hem fet propostes en positiu per a l’exercici 2015, com ara;

  • Presentar els pressupostos a l’Assemblea de Presidents, d’esta manera, en els propers dies Compromís farà pública en el seu web la liquidació puntual de la JCF del 2013.
  • Fer plecs de condicions per a grans pressupostos com Crida, exaltació i elecció.
  • Preparar per part de l’Ajuntament la documentació en valencià
  • Penjar pressupostos de JCF en la web fallas.com per a donar més transparència i participació als expedientes
  • Convocar el Consell Rector amb major temps per a poder estudiar la documentació i poder exercir el nostre dret d’oposició