Joan Ribó ha denunciat que l’equip de govern s’ha engolit íntegrament la partida de crèdit de despeses pendent d’aplicació de 18,5 milions d’euros

 

Compromís ha votat en contra a la comissió d’hisenda de la proposta de la primera modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit del pressupost 2014. Esta modificació suposa la modificació de partides pel valor de 20,2 milions d’euros.

 

S’han donat d’alta inversions pendents de pagar per 5,5 milions d’euros, dels que 4,6 milions corresponen a expropiacions, a l’apartat de serveis s’han donat d’alta 12,8 milions d’euros que estaven pendents de pagar d’altres exercicis, dels que 5,2 milions es refereixen al servei de residus sòlids i neteja, 2,5 milions a parcs i jardins, 1,1 milions a retirada de vehicles i 1 milió al cicle integral de l’aigua. A més també destaquen els 1,1 milions destinats a compensar el dèficit pressupostari del Palau de Congressos i els 343.000 euros destinats a la compra d’immobles dins del Pepri del Cabanyal.

 

Per altra part s’han donat de baixa la totalitat de la partida crèdit de despeses pendent d’aplicació per 18,5 milions d’euros i 1,7 milions de la partida d’interessos. Des de Compromís han mostrat preocupació per que al primer mes del 2014 l’Ajuntament ha disposat del 100% de la partida de despeses pendents d’aplicació, el que suposarà que als pròxims mesos l’Ajuntament no podrà fer front a imprevistos pressupostaris, pareix que esta partida ja estava previst dedicar-la a despeses pendents de pagament d’altres exercicis.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat a l’eixida de la comissió d’hisenda: “Al seu dia varem criticar que el pressupost del 2014 aprovat al ple del 27 de desembre no es corresponien amb la realitat de les despeses municipals, un mes desprès l’equip de govern de Barberà ens confirma estes previsions, modificant un 2,7% del pressupost. A més no entenem com l’Ajuntament desvia 343.000 euros per a comprar vivendes del Cabanyal dins del Pepri, quan el projecte de Barberà de destrucció del barri ha segut paralitzat definitivament. El que necessita el Cabanyal és que l’Ajuntament dedique diners a promocionar la rehabilitació de vivendes i l’obertura de negocis al barri”.

Escolta l’àudio: Tall de veu: Joan Ribó