Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha declarat: “Considerem que els ciutadans han de tindre la informació del pressupost immediatament des de la seua aprovació provisional, de forma clara i completa per tal de participar i presentar les seues reclamacions”

 

Compromís ha presentat a la comissió d’hisenda una moció per a que l’Ajuntament de València publique a la web municipal el pressupost en tramitació complet de l’Ajuntament, des del dia següent a la publicació provisional del pressupost municipal al Butlletí Oficial de la Província de València. Una vegada aprovat el pressupost de forma definitiva, que a la web de l’Ajuntament aparega el pressupost definitiu complet, amb tots els toms. Esta proposta ha segut refusada amb els vots contraris del regidors del Partit Popular.

 

Esta moció ve motivada per que l’Ajuntament de València no va publicar el resum del projecte del pressupost del 2014 fins al 6 de desembre del 2013, segons declaracions de Beatriz Simón. És a dir 11 dies hàbils després de l’aprovació inicial al Ple del 22 de novembre de 2013 i publicat al Butlletí Oficial de la Província el dia 23 de novembre, la llei estableix 15 dies hàbils per presentar reclamacions. A més una vegada aprovat el pressupost definitiu l’Ajuntament només ha penjat a la web un resum del mateix.

 

Compromís va denunciar l’endarreriment de la publicació del pressupost i la publicació de només un resum del mateix. La ciutadania ha de conèixer amb puntualitat i de forma completa la informació de tot el procés de tramitació del pressupost, per tal de participar en el procés i presentar les seues reclamacions.

open_access_plos

Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha declarat a l’eixida de la comissió: “No entenem com el Partit Popular posa barreres a la ciutadania que té el dret de conèixer el pressupostos de forma completa. El seu vot en contra de la publicació completa del pressupost en temps i forma, tal com fan altres ciutats del nostre entorn com Madrid o Saragossa, este és un vot del Partit Popular contra la transparència a les nostres institucions”.

 

Pressupost 2014 web València http://www.ayto-valencia.es/ayuntamiento/ayuntamiento.nsf/vDocumentosTituloAux/Presupuesto2014-EnTramite?opendocument&lang=1&nivel=5_7

Pressupost 2014 complets web Madrid: http://www.madrid.es/portales/munimadrid/es/Inicio/Novedades/Presupuesto-General-2014?vgnextfmt=default&vgnextoid=1d5a810f91b03410VgnVCM2000000c205a0aRCRD&vgnextchannel=bb4edec78489c110VgnVCM2000000c205a0aRCRD

 

Escolta l’àudioPilar Soriano