Fa falta un espai per a habilitar un museu per al Tribunal de les Aigües

 

El palau situat a la plaça de Manises nº 7, és un edifici noble que fins fa pocs anys era emprat per la Diputació i està catalogat com a SP-4 (Servei Públic Administratiu). La proposta avui aprovada per la Comissió d’Urbanisme és convertir-lo en un hotel amb el vot en contra de Compromís.

 

Per arribar a esta situació les administracions han hagut de manifestar que no tenen interès en utilitzar-lo per a cap servei i, a més, l’Ajuntament ha acceptat renunciar al deure de cessió patrimonial a canvi d’una quantitat econòmica a percebre. Cal dir, en primer lloc que el barri pateix una mancança d’equips dotacionals i  sembla incomprensible aquesta renúncia.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha comentat a l’eixida de la comissió d’urbanisme: “el que resulta més greu és la renúncia de l’Ajuntament a millorar l’equipament d’aquest barri. Els síndics del Tribunal de les Aigües demanen disposar d’un local adequat per a exposar la història d’aquest Tribunal que recordem és Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La gran quantitat de turistes i veïns que veuen les sessions del tribunal necessiten un centre explicatiu que resalte la importància del mateix. proposem que este edifici o l’actual local de la biblioteca municipal que es podria desplaçar a este Palau, són llocs perfectes per a donar la importància que es mereix el Tribunal de les Aigües.”

 

Compromís lamenta que el Partit Popular parla molt de personalitat valenciana però a l’hora de la veritat s’oblida dels elements fonamentals de la mateixa com pot ser el Tribunal de les Aigües. Els valencians tenim institucions de govern i de justícia admirades en tot el món. És indignant que a l’hora de la veritat les institucions valencianes actuals governades pel PP s’obliden d’elles i només les usen com eina de confrontació en lloc de ressaltar el seu valor i dotar-les dels mitjans necessaris.