Consol Castillo, regidora de Compromís, presenta una moció al Ple de demà, per a crear un grup permanent que millore l’oferta de l’aeroport de Manises i per a exigir la connexió de València per alta velocitat amb la resta d’Europa

 

La situació de les principals infraestructures de transport valencianes és preocupant degut a la falta d’inversió per part de l’Estat i la seua importància estratègica per al sector del turisme. Als darrers mesos hem vist com a l’aeroport de Manises han baixat contínuament el número de vols i passatgers, els creueristes que arriben al port de València han baixat en un 9,65% els primer deu mesos de l’any o València ha quedat aïllats de la connexió per AVE entre Espanya i França.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha destacat la importància de l’aeroport de Manises com a principal porta d’entrada del turisme a la ciutat. Durant el període de gener a novembre de 2013 la xifra de passatgers de Manises ha disminuït en un 3,2% i la d’operacions en un 4,3 %. Estes baixades continuades porten a l’aeroport a acabar el 2013 amb xifres de fa huit anys, és a dir del 2005.

 

Al mateix temps ha alertat de l’aïllament de València amb la resta d’Europa per ferrocarril d’alta velocitat, ciutats com Madrid, Barcelona, Saragossa, Sevilla, Tolosa, Marsella, Lyon o Paris estan connectades entre si a 300 km/h, quedant València fora d’esta xarxa fonamental per a la mobilitat europea..Castillo ha recordat un estudi de la Cambra de Comerç de València de 1989 “Informe TAV 89” que va concluir que la primera línia d’alta velocitat que s’havia de fer a l’Estat era la paral·lela a la costa mediterrània, entre Alacant i la frontera francesa, per raons de densitat de població i d’activitat econòmica.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat, “Els valencians no contem, ni hem contat, per als diferents governs espanyols del PP i del PSOE, els diputats del PP i del PSOE a Madrid actuen amb criteris de partit i no de defensa dels interessos del valencians. Des de Compromís exigim a l’Ajuntament de València la creació d’un grup permanent, format per les administracions i els representants empresarials, per a aconseguir noves rutes per a l’aeroport de Manises, tal com han fet ciutats com Barcelona o Santiago. Demanem la promoció des de l’Ajuntament de València una declaració dels ajuntaments situats entre Tarragona i Alacant, per tal d’exigir a l’Estat la connexió per alta velocitat entre estes ciutats, i la resta d’Europa.”