• La regidora de Compromís, Pilar Soriano, s’ha mostrat molt contundent en la crítica al regidor de l’Ajuntament de València de participació ciutadana, Ramón Isidro, per les seues poques ganes de treballar en aquesta regidoria.

 

  • Totes les convocatòries extraordinàries dels Consells de Districte, excepte el del Marítim, s’han convocat a les 16 h del dia 9 de desembre, impossibilitant de facto la participació dels veïns i de les associacions del districte.

 

 

 

Compromís considera molt greus els fets ocorreguts en les Juntes Municipals de València, ja que el regidor de participació ciutadana, a qui en teoria correspon coordinar tota l’àrea de participació ciutadana, no ha sabut fer que els presidents de les Juntes complisquen els acords als que havien arribat amb els veïns i els vocals de l’oposició, respecte al calendari de convocatòria de les assemblees ordinàries. Al demanar l’oposició la convocatòria extraordinària del Consell de Districte, tots els presidents han fet coincidir en el mateix dia la convocatòria ordinària i l’extraordinària, de forma que la segona s’ha convocat a les 16 h i la primera a les 17 o 17:30 h, depenent de la Junta.

 

Considerem que es tracta d’una actitud totalment antidemocràtica i més pròxima a procediments de cacic que als que s’espera dels regidors de l’Ajuntament de València.

 

En paraules de la regidora de Compromís, Pilar Soriano: “Demanem la dimissió del Regidor de Participació Ciutadana, el senyor Ramón Isidro, per la seua passivitat a l’hora de defensar la participació dels veïns als Consells de Districte ordinaris i extraordinaris del mes de desembre. Allò lògic era haver convocat l’extraordinari en un altre dia i no fer-lo coincidir amb l’ordinari. Això és una clara estratègia per impedir la participació dels veïns. El PP usa la seua majoria absoluta de forma autoritària”.

 

Aquesta demanda de dimissió es fa uns dies després que Compromís exigira públicament la retirada de la convocatòria i que es tornara a convocar en temps i forma la Junta Municipal de Russafa, al mateix temps que demanava que dimitira la seua presidenta, la Sra. Mª Irene Beneyto, per boicotejar la junta i la participació ciutadana. Després, totes les demés Juntes de Districte -excepte la del Marítim, on la convocatòria extraordinària ha sigut sol·licitada pels veïns i no a proposta dels grups de l’oposició- han fet el mateix procediment.

 

Pilar Soriano ha dit que ens trobem davant “d’una mostra de que el Partit Popular no creu en la participació ciutadana” i que per això “intenta amagar com pot la convocatòria per tal que els veïns no hi puguen assistir. I això és així perquè tenen por de la gent.”