Joan Baldoví , diputat de Compromís al Congrés i les regidores de València, Pilar Soriano,  i de Godella, Eva Sanchis, s’han reunit amb representants de Piroval, l’associació que agrupa el sector valencià de la pirotècnia.

 

Els representants del sector pirotècnic valencià , Piroval , han trasllat la gran preocupació existent en un sector econòmic estratègic per a l’economia valenciana , de dur-se a terme els plans del Ministeri d’Indústria. Aquests plans provenen d’una interpretació molt subjectiva per part de la Direcció de la Guàrdia Civil , que en el seu ofici del 28 d’octubre de 2013, defineix “que per beneficiar-se del article 20 del reglament d’articles pirotècnics i de cartutxeria ( fabricació d’artificis de pirotècnia per a ús propi ) … entre les que han d’estar incloses les de fabricació sense marcatge CE per a ús propi ” .

 

Aquesta interpretació realitzada per la Guàrdia Civil infringeix clarament el RD 1335/2012, la disposició transitòria estableix un termini de deu anys per a la seua adaptació. Pel que Joan Baldoví , diputat a les Corts, ha presentat recentment una PNL per aturar aquest ofici, que va clarament en contra dels interessos de les empreses valencianes del sector pirotècnic.

 

Joan Baldoví ha manifestat: “exigixisc als diputats del Partit Popular que exercesquen la seva responsabilitat de representació dels interessos valencians , i estiguen al costat d’un sector íntimament lligat a la personalitat del nostre poble” .

 

Compromís ha recordat que el sector pirotècnic ja realitza unes exhaustives inspeccions i auditories de caràcter anual , aquest ofici del Ministeri obligaria les pirotècnies a realitzar una inspecció més absolutament prescindibles , si ens és per beneficiar dos instituts concrets de certificació dependents del sector públic .

 

Reunión de Compromís con PIROVAL
Reunión de Compromís con PIROVAL

 

Des de Compromís han alertat que suposaria aquest ofici a la festa de la Falles, que ocasionaria un cost molt superior de les mascletaes contractades, o fins i tot que els trets que tenen ja contractats per a les pròximes Falles no puguen realitzar-se.

 

Pilar Soriano , regidora de Compromís, ha comentat “Aquest problema que afecta el sector pirotècnic és el que li faltava a les falles , que fins i tot podria fer perillar el tret de mascletaes a la Plaça de l’Ajuntament per a les falles de 2014” .