Pilar Soriano ha denunciat la improvisació del Ministeri d’Indústria en el canvi de la legislació, que en un principi atorgava un termini de deu anys a les empreses valencianes per a adaptar-se als nous requisits imposats per Europa, i ara canvia les normes sense cap explicació.

 

 

Compromís ha lamentat la manca de pes polític del PP valencià que no ha sigut capaç de negociar amb el ministeri d’Indústria una cosa tan lògica com és mantindre el període de cadència de deu anys, contemplat per la Unió Europea i l’Estat espanyol, per a l’aplicació de la nova normativa sobre “seguretat d’artificis pirotècnics i dispositius d’ignició” en aquest mateix any.

 

Este canvi inesperat obliga ara a les xicotetes empreses pirotècniques valencianes a haver de fer una gran inversió econòmica als seus tallers, havent-los d’adequar de forma urgent a les noves condicions establertes en la llei.

 

Donades les actuals circumstàncies econòmiques, Compromís considera totalment fora de lloc eliminar el període de cadència, una mesura totalment innecessària que aboca a al tancament a moltes de les empreses existents actualment.

 

Per altra banda, la regidora de Compromís Pilar Soriano, ha recordat el cas especial en el què ens trobem: “les festes de les nostres ciutats son els principals consumidors de productes pirotècnics, i aplicar accions d’este estil, rapides i sense consultar, va en contra del teixit industrial d’empreses que donen servei a les falles i a moltes altres festes.