Compromís ha presentat una moció a l’Ajuntament de València demanant que les terrasses de la Plaça de la Reina, especialment les de la vorera entre l’església de Santa Caterina i el Micalet, es traslladen de la seua ubicació actual en la vorera a la calçada, de manera que ocupen la via actualment dedicada a aparcament i pas de cotxes.

“Qualsevol persona pot comprovar tots els dies les dificultats i problemes que suposa anar caminant per aquesta vorera que es converteixen en impossibilitat si es duu un vehicle de discapacitat o un carro per a xiquets”, ha declarat el portaveu de Compromís Joan Ribó. La imatge de la vorera presa recentment posa de manifest aquestes dificultats (veure adjunt). Aquesta situació provoca fins i tot que molts vianants decidisquen baixar de la vorera i usar la calçada, amb el consegüent perill d’atropellament.

La Plaça de la Reina és una via d’entrada al centre de la ciutat de pas necessari per totes les persones que venen de molts barris del nord de la ciutat caminant o que han baixat de l’autobús. És necessari millorar aquestos accessos i es pot fer mitjançant una mesura de molt baix cost com ho estan fent de manera normal moltes ciutats espanyoles i europees i fins i tot, es pot veure en molts pobles de la mateixa comarca de l’Horta.

Hi ha un altre factor que exigeix la millora urgent de la mobilitat d’aquesta vorera. El turisme que està creixent en la ciutat de forma important utilitza normalment aquesta vorera per a desplaçar-se des del conjunt que suposa la plaça de la Verge fins a la zona del Mercat Central, la Llotja i la Plaça de l’Ajuntament. “La imatge que dóna València no és precisament la d’una ciutat moderna i adaptada a les necessitats d’aquest servei cada vegada més important per a l’economia valenciana”, en paraules del portaveu de la coalició d’esquerres, ecologista i valencianista.

Hem de recordar a més que la facilitat i comoditat de moure’s passejant per una zona influeix molt positivament en les compres que es realitzen en la mateixa. Per contra una zona on no es pot ni caminar és una zona que s’abandona el més prompte possible.

Compromís espera que l’obsessió dels qui governen l’Ajuntament per prioritzar el cotxe privat per damunt de qualsevol altra forma de mobilitat no continue deixant aquesta plaça com està a l’espera d’una remodelació necessària però que mai arriba. “Els valencians i els turistes que passen per la Plaça de la Reina no poden esperar més”, ha declarat per finalitzar Joan Ribó.

Declaracions de Joan Ribó sobre la proposta de la Plaça de la Reina