Ribó denuncia que Barberà malbarata dos milions en un solar per al centre d’interpretació Velluters mentre s’oblida del Col·legi de la Seda

Compromís ha tingut coneixement d’una obligació de pagament pendent des de 2010, de l’Ajuntament per un valor de 2’1 milions per la compra d’un solar de l’Institut de la Vivenda de les Forces Armades en el carrer Guillem de Castro 38

El portaveu del Grup Municipal Compromís en l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha denunciat que Barberà ha malbaratat més de dos milions d’euros en un solar destinat a albergar el centre d’Interpretació de Velluters mentre abandona a la seua sort el Col·legi de l’Art Major de la Seda.

En la Comissió d’Hisenda, Ribó ha tingut coneixement d’una obligació de pagament pendent des de 2010, de l’Ajuntament per un valor de 2’1 milions d’euros per la compra d’un solar de l’Institut de la Vivenda de les Forces Armades en el carrer Guillem de Castro nº 38. L’origen d’aquesta adquisició és la construcció d’un centre d’interpretació del Barri de Velluters amb un cost total de cinc milions d’euros.

Per a Ribó, “és totalment incomprensible i incoherent aquesta decisió que suposa una despesa milionària per a l’Ajuntament. A pocs metres d’aquest solar es troba el Col·legi d’Art Major de la Seda sense que ni l’Ajuntament ni la Generalitat hagen fet res per a la seua rehabilitació i que seriosament està amenaçant ruïna”. El portaveu de Compromís s’ha preguntat “com és possible que disposant d’aquest edifici emblemàtic pels seus valors històrics, que seria ideal com a centre d’interpretació del barri, dedicat precisament a la indústria de la seda, vulga l’Ajuntament, en connivència amb la Generalitat, gastar milions d’euros en un edifici nou que mai podria tenir la solera i la història del Col.legi Major de la Seda? Com és possible que no importe que es caiga un edifici antic i catalogat i es dediquen els recursos a construir un edifici nou? Tant poca estima té l’Ajuntament de Rita Barberà de la història de la ciutat de València?”.

Ribó vol cridar l’atenció i lamentar l’actitud habitual de l’equip de govern presidit per Barberà de menysprear d’una banda el nostre patrimoni històric, cultural o mediambiental i, a la vegada, malbaratar recursos en construir edificis o grans events nous que moltes vegades serveixen per a ben poc, per no dir per a res. El cas que veiem avui amb el centre d’interpretació de Velluters és totalment comparable al que el TSJCV fa uns dies va declarar il·legal a la Punta o la voluntat de malbaratar el patrimoni urbanístic del Cabanyal amb la prolongació de Blasco Ibañez.

Arxivat en: Joan Ribó

Comentaris

  1. Jordi diu:

    Quina vergonya! No n’hi ha paraules per a descriure-ho. Després de tants anys i tants projectes de reforma del Col·legi de la Seda fallits, comence a pensar seriosament que, o bé l’edifici es troba maleït, o bé s’hi amaga una conspiració. És una mica paranoic, però no hi puc trobar cap altra explicació raonable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *