Soriano ha qualificat de burla la resposta del regidor de Personal de l’Ajuntament de València, Vicente Igual, i li ha reocrdat que les Corts Valencianes o el mateix Hospital La Fe utilitzen paper reciclat sense cap tipus de problemes

La regidora de Compromís en l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha qualificat de burla la resposta del regidor de Personal de l’Ajuntament de València, Vicente Igual, ja que el Partit Popular ha votat en contra d’utilitzar paper reciclat en l’Ajuntament de València amb l’argument que hi ha un risc en l’ús d’aquest tipus de paper per als equips ofimàtics.

Soriano havia presentat, a la comissió de Descentralització i Participació Ciutadana d’aquest matí, una moció a fi que l’Ajuntament canviara el paper actual (ecològic però no reciclat) a paper reciclat (i ecològic) per tal que s’utilitzara de forma preferencial en tots els seus serveis i resta de departaments de l’administració municipal.

El Partit Popular ha presentat una moció alternativa en què defensava la utilització del paper ecològic en totes les dependències municipals i sol·licitata un seguiment i valoració a la Oficina Tècnica de Manteniment sobre els riscos de la utilització del paper reciclat en el manteniment dels diferents equips de reprografia i impressió i la seua utilització quan els riscos s’aminoren.

Soriano ha qualificat de burla una resposta aixi si tenim en compte que les Corts Valencianes o el mateix Hospital La Fe fan ús preferencial d’aquest tipus de paper.

Abans d’entrar a la Comissió, la regidora de Compromís tenia la sensació que el regidor Vicent Igual, responsable de Serveis Centrals Tècnics, no acabava de comprendre la diferència entre paper ecològic i paper reciclet, ja que en resposta a una pregunta de Compromís sobre la quantitat de paper utilitzat per l’Ajuntament, Igual ens va contestar que tot el paper utilitzat és ecològic.

Després de la moció alternativa i la actitud cínica d’Igual, “ens temem que el coherència d’Igual i l’equip de govern del PP amb el respecte amb el medi ambient és nul·la”. Soriano li ha recordat a Igual que segons la Bio-Oficina de l’Ajuntament de València, “reciclar 100 quilograms de paper, salva la vida de 7 arbres”.

La regidora de Compromís ha informat que el seu grup va demanar paper reciclat al 2011 però des de l’Oficina de Subministrament se’ns va anul·lar la comanda perquè no serveis paper reciclat. Ara, ha anunciat que “tornarem a demanar paper reciclat perquè si és possible que les Corts Valencianes treballen en aquest tipus de paper, també ho és possible a l’Ajuntament de València”.