L’Executiva de Compromís per València reunida ahir, com cada tercer dilluns de mes, analitzà la situació política de la ciutat i va plantejar propostes en positiu per a superar les actuals mancances.

Durant la reunió va quedar palesa la preocupació per la situació en la què quedarà la ciutat si finalment es produïx la imputació de Rita Barberà.

La Comissió Executiva de Compromís per València va analitzar ahir la situació política actual de la ciutat. Un dels temes principals que es van tractar fou el de la situació de l’Ajuntament de València després de l’enviament de l’alcaldessa Rita Barberá al Tribunal Superior de Justícia pel cas Noos.

El nomenament d’un jutge ponent del cas i l’experiència del Tribunal amb el judici dels vestits de Camps, que va haver de ser corregit pel Tribunal Suprem, fa altament probable la imputació de la Sra. Barberà per este tribunal.

“Aquesta imputació suposarà el final de la carrera política de l’alcaldessa com ja ho va ser la imputació de Camps” va dir Ribó.

En eixe sentit l’executiva va arribar a la conclusió que cal començar ja a preparar l’època post-Barberà. És a dir, posar fi als malbarataments de recursos, l’abandonament dels barris perifèrics, la marginació del Cabanyal i Nazaret, el constrenyiment de la participació ciutadana i les polítiques autoritàries “d’ordene i mane” que han suposat les seues formes de fer política.

No obstant això, l’executiva és conscient que Compromís també ha d’explicar a la ciutadania el seu model de ciutat, que s’està consensuant actualment amb els veïns de tots els barris de la ciutat mitjançant les trobades “Parlem del barri?”.

El model de ciutat de Compromís es basa en: una mobilitat més sostenible, amb una millora substancial del transport públic i on el cotxe no tinga tots els avantatges; una ciutat molt més neta i més verda que l’actual, i una ciutat on es potencien els serveis públics que servisquen per a reactivar l’economia de la ciutat i proporcionar llocs de treball, com és la proposta del Càmping de Dalt, que potenciaria el turisme sostenible a la ciutat i crearia en un espai actualment en desús, un càmping municipal per a tot un sector del turisme que, actualment, no troba cap oferta a la ciutat de València.

En eixe sentit, es va tractar el tema del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) presentat per l’equip de govern fa uns dies. L’executiva de Compromís volgué situar-se al voltant del concepte de “creixement sostenible” per a la ciutat, deixant clar que el model desitjat no és una ciutat cada vegada més gran, perquè es considera que el tamany actual és adequat. En canvi, el PGOU de Rita Barberà proposa augmentar el tamany de la ciutat, el que en paraules de Ribó “suposaria generar greus problemes de mobilitat a més de continuar destruint la poca horta que ens queda”. I que no s’acaba d’entendre quan, a més, València no està creixent en població en estos moments, sinó que n’està disminuint de per causa de la crisi.

A banda de la situació de Rita Barberà, del PGOU i el model de ciutat que proposa Compromís, altres temes que es van tractar foren la preocupació per la pobresa que es veu actualment a la ciutat, la situació del col•legi major de la seda i la manca de poder de Rita Barberà respecte a Madrid, la proposta de Compromís de crear un Síndic de Greuges a la ciutat de València, l’Abonament Jove de l’EMT i el deute que té l’Ajuntament de València per la dàrsena del port.