Compromís ha sigut coneixedor d’un fet greu que va ocórrer fa escassos dies a la nostra Ciutat. Dos activistes de la bici van desplaçar-se a la Ronda Nord de València per mesurar amb un aparell la velocitat dels cotxes que transiten per eixe carrer. Davant la inacció del govern del Partit Popular, que permet que la velocitat màxima de 50 km/h siga àmpliament superada en moltes vies de la ciutat, i en especial a les rondes, alguns activistes han pres la iniciativa i rere comprar equips de medició, s’han desplaçat a vies de la nostra ciutat per demostrar que s’incompleix sistemàticament la norma.

I en lloc de fer el seu treball, l’Ajuntament envia una patrulla de policia per a identificar als activistes. Per a Joan Ribó, portaveu de Compromís: “Estem davant un cas molt greu. Sembla que el govern del Partit Popular no coneix les lleis ni vol complir-les. Per una banda, no fa complir els límits de velocitat màxims a la nostra ciutat i no fa campanyes de conscienciació entre conductors, ciclistes i vianants. Ja hem pogut comprovar per les recents morts que hi ha hagut la nefasta política de mobilitat que té el PP. Però és que en lloc de fer el seu treball, que seria fer controls de velocitat i campanyes de conscienciació, resulta que envia una patrulla de la policia local per a identificar a aquells ciutadans, que farts de la desídia del govern municipal, fan el treball que hauria de fer l’Ajuntament. Quin despropòsit!”

A més, els policies locals han demanat la documentació als dos activistes, com si estigueren fent alguna cosa il·legal. Els han retingut durant més de 20 minuts i després de “consultar” amb la central els han deixat marxar. “Hem presentat preguntes per a que el regidor de policia Miquel Domínguez i el de tràfic, Alberto Mendoza, donen totes les explicacions pertinents perquè este cas atempta contra les llibertats individuals”, ha afegit el portaveu de la coalició d’esquerres, ecologista i valencianista.

Així mateix, des de Compromís animem als activistes a seguir en la seua lluita i a no deixar-se acovardir per estes pràctiques poc democràtiques de l’Ajuntament. “Mentre no paren d’haver atropellaments a la nostra Ciutat, el regidor Mendoza mira cap a un altre costat i es nega a implementar mesures per a augmentar la seguretat de ciclistes i vianants, tal i com plantejàrem a la passada comissió d’urbanisme. I damunt, en lloc de controlar la velocitat dels cotxes persegueix als activistes que volen demostrar que no es compleix la norma. Però quina classe de gent ens governa?”, ha finalitzat per declarar Joan Ribó.