Joan Ribó: “Exigim al Partit Popular que done explicacions per la retenció de dos activistes que mesuraven la velocitat dels vehicles als nostres carrers”

Compromís ha sigut coneixedor d’un fet greu que va ocórrer fa escassos dies a la nostra Ciutat. Dos activistes de la bici van desplaçar-se a la Ronda Nord de València per mesurar amb un aparell la velocitat dels cotxes que transiten per eixe carrer. Davant la inacció del govern del Partit Popular, que permet que la velocitat màxima de 50 km/h siga àmpliament superada en moltes vies de la ciutat, i en especial a les rondes, alguns activistes han pres la iniciativa i rere comprar equips de medició, s’han desplaçat a vies de la nostra ciutat per demostrar que s’incompleix sistemàticament la norma.

I en lloc de fer el seu treball, l’Ajuntament envia una patrulla de policia per a identificar als activistes. Per a Joan Ribó, portaveu de Compromís: “Estem davant un cas molt greu. Sembla que el govern del Partit Popular no coneix les lleis ni vol complir-les. Per una banda, no fa complir els límits de velocitat màxims a la nostra ciutat i no fa campanyes de conscienciació entre conductors, ciclistes i vianants. Ja hem pogut comprovar per les recents morts que hi ha hagut la nefasta política de mobilitat que té el PP. Però és que en lloc de fer el seu treball, que seria fer controls de velocitat i campanyes de conscienciació, resulta que envia una patrulla de la policia local per a identificar a aquells ciutadans, que farts de la desídia del govern municipal, fan el treball que hauria de fer l’Ajuntament. Quin despropòsit!”

A més, els policies locals han demanat la documentació als dos activistes, com si estigueren fent alguna cosa il·legal. Els han retingut durant més de 20 minuts i després de “consultar” amb la central els han deixat marxar. “Hem presentat preguntes per a que el regidor de policia Miquel Domínguez i el de tràfic, Alberto Mendoza, donen totes les explicacions pertinents perquè este cas atempta contra les llibertats individuals”, ha afegit el portaveu de la coalició d’esquerres, ecologista i valencianista.

Així mateix, des de Compromís animem als activistes a seguir en la seua lluita i a no deixar-se acovardir per estes pràctiques poc democràtiques de l’Ajuntament. “Mentre no paren d’haver atropellaments a la nostra Ciutat, el regidor Mendoza mira cap a un altre costat i es nega a implementar mesures per a augmentar la seguretat de ciclistes i vianants, tal i com plantejàrem a la passada comissió d’urbanisme. I damunt, en lloc de controlar la velocitat dels cotxes persegueix als activistes que volen demostrar que no es compleix la norma. Però quina classe de gent ens governa?”, ha finalitzat per declarar Joan Ribó.

Arxivat en: Joan Ribó, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

 1. Toni - Asamblea Torrent 15M diu:

  “…alguns activistes han pres la iniciativa i RERE comprar equips de medició, s’han desplaçat…”
  En quin idioma es va redactar el text? Té tota la pinta què va ser en castellà i què després (no rere) s’ha traduït automàticament.

  • valencia diu:

   Toni,

   Gràcies per l’observació. La tindrem en compte per a propers apunts a la web.

   Compromís per València

 2. Miquel diu:

  ¿Haveu comprovat a la velocitat que estan desplaçant-se les grues? Van a destall, posant en perill als demés vehicles i vianants. Estan bojos i els agents pareix que la seva nòmina està lligada als vehicles que retiren estos energúmens. Propose un moviment veïnal que pose freno aquest abús. Regulem nosaltres la velocitat quant vegem al retrovisor una grua i ajudem-los a baixar l’stress que estan patint.

  • valencia diu:

   Moltes gràcies per informar-nos d’aquestes situacions; de fet ja havíem rebut alguna que altra queixa en la mateixa línia. Per descomptat no és admissible que se superen amb tanta facilitat i impunitat els límits de velocitat. I menys encara que qui ho faça siguen agents de l’autoritat o de contractes municipals, que són els quals ha de procurar que es respecten.

   Per favor, tens informació detallada de casos, per favor informa’ns de seguida perquè puguem demanar explicació al govern municipal.

   moltes gràcies

   Compromís per València

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *