Ribó ha explicat que, entre altres ajuntaments espanyols que s’han sumat a aquesta Carta dels Drets dels Vianants, destaquen els de Sevilla, Còrdoba i Barcelona

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, defensarà una moció en el ple ordinari de l’Ajuntament de València, que tindrà lloc aquest divendres, a fi que l’Ajuntament de València s’adherisca i signe la “Carta dels Drets dels Vianants” adoptada pel Parlament Europeu en octubre de 1988.

Per a Ribó, “caminar és la primera cosa que un xiquet vol fer i l’última a la qual una persona major vol renunciar. Caminar és l’exercici que pot fer-se sense tenir gimnàs. És la prescripció sense medicina, el control de pes sense dieta. És el tranquil·litzant sense pastilles, la teràpia sense psicoanalista i l’oci que no costa ni un cèntim. I a més, no contamina, consumeix pocs recursos naturals i és altament eficient”. Caminar és convenient, no necessita equipament especial, és auto regulable i intrínsecament segur. Caminar és tant natural com respirar”. El portaveu del Compromís ha assenyalat que, amb aquestes paraules John Butcher, fundador del Walk21, sintetitzava la importància del fet de caminar per a les persones i la necessitat de generar les polítiques necessàries per a què caminar no siga quelcom difícil de practicar en les ciutats modernes.

El Parlament Europeu va aprovar en 1988 una “Carta dels drets del Vianant” que ha estat signada i posteriorment desenvolupada per moltes ciutats de la Unió Europea. Ribó ha explicat que, entre altres ajuntaments espanyols, destaquen els de Sevilla, Còrdoba i Barcelona. En aquesta carta es contemplen una sèrie de drets i objectius entre els que destaquen: incrementar la mobilitat integral, dissenyar i gestionar espais per a les persones, millorar la integració de les xarxes de vianants, planificació de l’ús del sòl per a recolzar la comunicació a peu, reduir el perill d’atropellaments, millorar la seguretat personal etc.

Per a Ribó, “són objectius que la ciutat de València ha de treballar per a ells com a mecanisme de millora de la qualitat de vida i de la mobilitat sostenible de tots els habitants de València”.