Compromís denuncia que l’Ajuntament de València està descuidant de manera alarmant el manteniment de la vegetació que hi ha a la ciutat. De fet, les dues empreses que s’encarreguen de la poda i la jardineria de la ciutat, FCC i SAV, han aprovat ERO per a la seua plantilla degut a la restricció del pressupost. A més, durant els mesos d’estiu la meitat de la plantilla està de vacances i no ha sigut substituïda per personal eventual, com es venia fent tots els anys anteriors. Això ha provocat que durant aquest estiu les escenes de arbustos i arbres absolutament descuidats es repetisquen per tota la ciutat, i fins i tot hem vist múltiples escenes de caigudes de branques.

Per a la regidora de la formació valencianista, ecologista i d’esquerres Consol Castillo “si la manca de poda i manteniment és ja profundament desagradable per a la ciutat per la mala imatge que dóna i per risc de caiguda de branques, un salt qualitatiu més greu si cap és que els carrils bici que estan al costat d’arbustos i arbres que no estan sent podats adequadament resulten un perill per als ciclistes urbans. A més, al mes de setembre es farà la Setmana Europea de la Mobilitat, una setmana on el govern de la ciutat no fa pràcticament res. Podrien començar per garantir la seguretat dels ciclistes. Només s’apunten a la Setmana Europea per complir l’expedient. Pura propaganda”.

Des de Compromís anunciem que farem preguntes a la comissió de medi ambient i d’urbanisme per tal de saber quin és el pla de poda dels arbres i arbustos de la xarxa de carrils de bici de tota la ciutat. “Volem saber si hi ha una planificació i si l’hi ha, per què l’equip de govern ha permès les imatges d’arbustos i arbres envaint els carrils bici augmentant en eixe cas, la perillositat dels mateixos”, ha indicat Consol Castillo, que ha afegit “Reclamem des d’ara que l’equip de govern del PP es pose a treballar i garantisca la seguretat dels ciclistes.”