Parets i monuments de la ciutat de València han aparegut cobertes amb les pintades enaltint l’assassina força aèria de l’Alemanya nazi, textualment “In Memoriam Legión Condor” i dues creus celta nazis.

La Legió Còndor va ser uns dels instruments més mortífers de l’exèrcit nazi durant la guerra civil espanyola, servint al bàndol franquista per bombardejar les posicions i ciutats del bàndol republicà. La matança i destrucció indiscriminada més coneguda és la coneguda com Operació Rügen, mitjançant la qual van arrasar la ciutat de Gernika.

Compromís reclama que els serveis municipals de neteja actuen immediatament per netejar el monument a Salvador Allende d’aquestes pintades que ofenen la memòria del president xilè brutalment assassinat pel dictador Pinochet i les milers de víctimes que moriren baixos les bombes de la Legió Còndor.

Els serveis municipals han d’actuar amb les mateixes celeritat i prestesa amb què ho fan en altres ocasions: cal que aquests símbols de l’horror feixista, la mort i l’opressió no facen el que vulguen a les parets i monuments de la nostra ciutat.

L’Ajuntament s’ha de personar en els llocs on han aparegut aquestes pintades, recopilar material gràfic i altres indicis útils i remetre’ls als serveis jurídics de l’Ajuntament, perquè procedisquen a denunciar davant el jutjat de guàrdia aquests fets plens de violència i mort.