Compromís denuncia que l’equip de govern del PP ha abandonat la neteja de les platges de les pedanies del Sud de València. En concret, alguns veïns i visitants ens han enviat fotografies on es pot veure clarament com hi ha restes de fem a l’arena de la platja. Aquestes platges són molt visitades pels ciutadans de València i també pels turistes, ja que es troben a l’àmbit del Parc Natural de l’Albufera i per tant gaudeixen d’un paisatge excepcional. En paraules de Pilar Soriano, regidora de la formació ecologista, d’esquerres i valencianista “és indignant la pressa que tenen tant l’Alcaldessa Barberà com la regidora delegada de platges Lourdes Bernal es fer-se la foto en la concessió de les banderes blaves però una volta passada la foto, les platges es deixen descuidades fins al punt que podem observar a les fotografies que ens envien els ciutadans que les visiten”.

Compromís ja va denunciar al seu moment que la reducció del pressupost del present any en un 10% respecte a l’any anterior anava a comportar problemes de neteja greus a la ciutat, com així estan comprovant els veïns i veïnes dels barris. Aquesta reducció del 10% se suma les reduccions del pressupost d’anys anteriors, que està afectant, com no podia ser d’una altra manera, al manteniment de les platges de la ciutat, i en especial de les més allunyades, com és el cas de la platja del Saler i del Perellonet. “No podem entendre com unes platges que estan situades dins del Parc Natural no estan sent netejades amb la suficient diligència i a més, en plena època estival, on estes platges són tan visitades” ha afegit Pilar Soriano.

Per últim, a aquest problema s’afegeix també l’obertura de comportes de la gola del Perellonet, que també contribueix a la brutícia de les platges. En aquest sentit, des de Compromís preguntarem per què s’estan obrint les comportes en ple dia i no per la nit, com reclamen els veïns, el que ajudaria a evitar que al matí següent les platges aparegueren plenes de brutícia i també contribuiria a millorar la qualitat de l’aigua durant les hores de visita dels banyistes.