Compromís demana a Alfonso Grau que medie amb el gabinet d’Alcaldia perquè facilite còpia a tots els grups municipals del Newsletter Valencia

Ribó es mostra satifsfet per l’acord de la Junta de Portaveus per que siga en la Comissió de Medi Ambient on es tractaran els acords i conclusions dels Ens Supramunicipals (EMTRE i EMSHI)

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, s’ha mostrat satifsfet per l’acord de la Junta de Portaveus, de hui al matí, al voltant de “la proposta que vaig fer en un prec en el passat Ple de Juny per a què s’informara periòdicament sobre els acords i conclusions dels Ens Supramunicipals (EMTRE i EMSHI), prec que s’ha materialitzat en la discussió d’aquests temes en la Comissió de Medi Ambient, a la qual pertanyen els regidors portaveus de l’ajuntament en estos organismes”.

Amb aquesta finalitat, segons ha explicat Ribó, la Comissió de Medi Ambient inclourà en el seu ordre del dia la informació sol·licitada per a coneixement de tots els regidors i regidores que la composen i en la què estan representats tots els grups municipals.

Compromís es congratula de què aquesta iniciativa haja arribat a bon port i millore la informació dels regidors dels temes que es tracten en estos Ens cada vegada més importants per a resoldre temes municipals claus com són la gestió del fem, les aigües residuals etc.

D’altra banda, el portaveu del Compromís també ha sol·licitat al Vice alcalde Alfonso Grau que medie amb el Gabinet de l’alcaldia per a què es facilite a tots els grups municipals els contingut del Newsletter elaborat per este gabinet i què, malgrat haver estat demanat de forma reiterada pel nostre Grup com a documentació de l’ajuntament ha estat denegada sistemàticament pel Gabinet de l’alcaldia.

Des de Compromís “lamentem aquesta ocultació de documentació malgrat que el reglament de l’ajuntament és molt explícit en sentit contrari. Volem recordar que la Sra. Rita Barberà va emetre en 1991 una resolució d’alcaldia posant a disposició del grups municipals tota la documentació de l’ajuntament. Amb aquesta actitud evidentment s’entra en contradicció amb aquella resolució i s’avança cap a un major obscurantisme màxim quan aquest Newsletter va dirigit a sectors de l’opinió pública”.

Compromís es reserva el dret d’acudir als tribunals front aquesta actuació clarament contrària a la transparència i també al reglament i normes de funcionament dels ajuntaments democràtics.

Arxivat en: Joan Ribó, Llibertat i igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *