Ribó: “hi ha formes més austeres i solidàries de governar una ciutat. En la majoria de ciutats espanyoles i europees els regidors no duen escolta personali es gasta la meitat, o un tercera o quarta part en il·luminació”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha votat en contra del Pla econòmica-financer que s’ha debatut aquest matí en la Comissió d’Hisenda, i que ha estat aprovat amb els vots del Partiti Popular. Ribó. Aquest pla posa les primeres fites i limitacions als pressupostos de l’Ajuntament de València per a 2013. A Compromís la lectura del pla ens confirma la pèssima situació econòmica de l’Ajuntament.

En primer lloc, Ribó ha constatat que els ingressos, sense tenir en compte els crèdits percebuts enguany, continuen disminuint. “Hi ha una greu disminució dels ingressos percebuts de l’estat d’aproximadament 30 milions d’euros que vindran a restringir encara més l’estret marge de maniobra de l’Ajuntament que patim enguany a tots els nivells”.

En el capítol de despeses crida l’atenció l’apartat de la càrrega financera total que ascendeix a 121’7 milions d’€. Això suposa –segons el portaveu de Compromís– que de cada 100 euros que gasta l’ajuntament 17’5 es dediquen a pagar interessos o amortització de deute. Açò obligarà a restringir encara més les despeses per a serveis socials i per a inversió ja què enguany la càrrega financera és del 15’8%. “Si el 2012 està sent un pèssim any per a tots els serveis que manté l’ajuntament pel tema dels retalls retard de pagament etc, el 2013 amenaça ser molt pitjor amb el Pla avui aprovat”.

Des de Compromís “volem destacar la gravíssima situació d’endeutament de l’ajuntament. El dia 1 de gener de 2013 serà de 963 milions d’€ és a dir un 138’5% del pressupost de l’Ajuntament. Una vegada més volem dir molt fort que la Sra. Barberà ha malbaratat els recursos de l’ajuntament. Si veiem la manca de places escolars, la inexistència quasi total d’escoletes, la insuficiència de centres d’atenció de persones majors etc ens preguntem on estan estos diners que l’ajuntament deu als bancs? Si mirem els luxes dels cotxes oficials, el malbaratament en il·luminació pública, les inversions a vegades innecessàries etc. trobarem segurament la resposta”.

Joan Ribó ha manifestat que “hi ha formes més austeres i més  solidàries de governar una ciutat. En la majoria de ciutats espanyoles i europees els regidors que governen no duen escolta personal. En la majoria de ciutats espanyoles i europees es gasta la meitat, tercera o quarta part en il·luminació. Es poden fer les coses d’una altra forma, sense tanta despesa i cobrint les mateixes necessitats. València necessita urgentment un govern municipal que es plantege l’austeritat no com una forma de retallar drets sinó com una forma distinta de governar”.