Pilar Soriano, regidora de Compromís: “Des de Compromís ja advertírem dels greus problemes que hi haurien en la poda per desmantellar la brigada única que feia Talher. Ara paguem les conseqüències al Jardí dels Vivers però al setembre encara serà pitjor perquè la meitat de la plantilla se’n va a sa casa amb l’ERO”.

Compromís manifesta la seua indignació amb Lourdes Bernal per l’actuació mantinguda per la seua regidoria respecte al problema de la poda del Jardí de Vivers. En una visita feta al Jardí històric, la regidora ha manifestat que procedirà a obrir un expedient a l’empresa encarregada de la poda del Jardí, FCC, per descuidar la poda. Per a Pilar Soriano “és d’una hipocresia política immensa fer-se la víctima quan des de tota l’oposició i en especial des de Compromís advertírem que el desmantellament de la brigada única de poda anava a tindre estes conseqüències. Ara el temps ens dóna la raó”.

A més, des de Compromís anunciem que la situació encara serà pitjor a partir de setembre, ja que se n’aniran a casa el 50% dels podadors per un període 30 dies. En paraules de Pilar Soriano “no es pot entendre de cap de les maneres que envien a casa a la meitat de la plantilla en una època de pluges i vent a València, el que ocasionarà greus problemes de branques caigudes. Justament en eixa època és quan no s’ha d’enviar ningú a casa ja que la plantilla ja està molt ajustada”.

A més, segons ha pogut comprovar Compromís, l’excusa que dóna la regidoria sobre no podar les palmeres, i és que serien sensibles a l’atac del morrut roig, és una fal·làcia. “Hem parlat amb operaris de poda de la zona Sud i no han rebut cap ordre de no podar les fulles seques de les palmeres. Al contrari, l’empresa encarregada de la poda en eixa zona, SAV, ha indicat als operaris que les poden. Com pot ser que la regidora Bernal diga que no es poden les palmeres de Vivers pel morrut roig mentre que a la zona Sud de València sí ho estan fent? O és que el morrut roig ataca de manera diferent les palmeres de la zona Nord de les del Sud? En realitat no els mou cap interès en previndre l’atac del morrut. El que volen és que els operaris no estiguen el temps necessari amb cada palmera, que és molt costosa de podar i d’esta forma poder podar el màxim d’arbres en el mínim de temps possible”, ha declarat Pilar Soriano.

 

Declaracions de Pilar Soriano sobre la manca de poda a Vivers