Ribó: “El vicealcalde Grau ha sobreactuat i va defensar l’indefensable, a més de confirmar que Rita Barberá té abandonat el seu cotxe durant 20 anys en una propietat municipal. Un privilegi que volem denunciar “

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha exigit a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, que retire el seu cotxe particular del garatge de l’Ajuntament de València i el porte al cementeri de cotxe, li’l regali a la seua neboda o el deixe abandonat en un aparcament de la seua propietat, però que faça alguna cosa en coherència amb les declaracions que va fer ahir el vicealcalde Grau.
Ribó ha sortit al pas de les paraules de Grau qui va manifestar que “el vellíssim cotxe de l’alcaldessa es va ficar aquí fa molts anys per raons de seguretat” i tot i que “hauria preferit regalar-lo a alguna neboda que l’haguera usat, per raons de seguretat no es va poder fer, ja que tothom sabia que el vehicle tal, matrícula tal, era de tal, i no es podia traslladar el risc a tercers “. Ara, “porta aturat 20 anys i no funciona: serveix únicament per al desballestament”.
Ribó no arriba a entendre les declaracions de Grau ni la polèmica que ha volgut suscitar perquè Compromís no ha presentat cap moció al ple en què sol·licite la retirada del cotxe de l’alcaldessa. És més, ahir vam retirar la moció en què sol·licitàvem la instal·lació d’un aparcament de bicicletes al garatge municipal, per reformular i millorar per al següent ple. “El vicealcalde Grau ha sobreactuat i va defensar l’indefensable, a més de confirmar que Rita Barberá té abandonat el seu cotxe durant 20 anys en una propietat municipal. Un privilegi que volem denunciar “.
La justificació de Grau ens confirma en la nostra denúncia i en la nostra petició per a Barberá retire el seu cotxe i d’exemple a la ciutadania per separar el que és públic del que és privat. “És intolerable i demostra la concepció de l’exercici del poder que té la senyora Barberà, tenir un cotxe particular abandonat durant 20 anys als baixos municipals. Cap ciutadà pot deixar el seu cotxe abandonat en una plaça d’aparcament a València. Per què la senyora Barberá pot fer-ho i, a més, dins del mateix Ajuntament? “.