Pilar Soriano, regidora de Compromís “a un any de l’entrada de Compromís a l’Ajuntament volem que la transparència estiga al centre de l’acció política. Volem obrir les finestres i alçar les catifes.”

Compromís per València presentarà en el pròxim Ple del divendres una moció per tal d’implementar una sèrie de mesures de transparència en l’Ajuntament de València. Les propostes es divideixen en cinc àrees: corporació i organització municipal; àrea econòmica; àrea d’urbanisme; contractació de servei i obres; i subvencions.

Respecte a la primera àrea, volem que els sous de tots els regidors i càrrecs de confiança es publiquen a la web municipal, així com la declaració de les seues activitats privades remunerades. En quant a l’àrea econòmica, proposem que el pressupost de l’Ajuntament estiga a la web municipal de forma clara i comprensible per a la ciutadania. Per a Pilar Soriano “no és normal que es publique el pressupost tal qual, ja que és molt difícil per a un ciutadà mitjà poder entendre la quantitat de codis que hi apareixen. Per què no li ho posem més fàcil?”. En aquesta àrea també proposem realitzar una audiència pública anual on es done compte de la gestió municipal, audiència oberta a la participació de tota la ciutadania.

En Urbanisme proposem que es publiquen les decisions sobre requalificacions i adjucacions, també la publicació en la web dels anuncis, plecs i licitacions de les obres públiques així com les modificacions dels projectes de més de 6.000 euros. A més, volem que es publiquen a la web municipal totes les operaciones de contractació major a esta quantitat. Per últim, demanem que es publiquen a la web municipal totes les subvencions i ajudes concedides a les entitats, així com la publicació de totes les ajudes que s’hagen concedit durant els últims 8 anys.

Per a Pilar Soriano, “els ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat tenen tot el dret a conéixer com funciona el seu ajuntament, que no és un cortijo del PP, és la casa de tots. I esta casa ha de tindre les finestres obertes i les parets de cristall”.