L’Ajuntament ha reduït de forma molt significativa les seues aportacions a l’EMT, ja que dels 65 milions d’euros que aportava durant els últims anys, s’ha passat a 55 milions als pressupostos de 2012. Una reducció de les aportacions municipals de més del 15% que ja ha suposat una important pèrdua de qualitat del servei en freqüències de pas dels autobusos, tancament de línies amb part d’elles incloent l’entrada en alguns municipis de l’Horta, etc.

Per a Joan Ribó “ara sembla que li toca el torn a la plantilla. Uns treballadors i treballadores, cal recordar-ho, que tenen un salari significativament menor que el dels seus companys de Madrid o Barcelona (entre 1.400 i 1.600 euros menys a l’any). Sembla imprescindible que, en una situació com aquesta cal repartir els sacrificis i treballar per a que aquestos sacrificis siguen proporcionals, incloent, per suposat, als que major salari tenen.

Per açò és de la màxima importància conèixer el salari real de totes les persones que treballen en la EMT, especialment els dels alts càrrecs. Els rumors sobre salaris que superen als de l’Alcaldessa o fins i tot doblen el del President de la Generalitat són constants. Només una informació fidedigna i objectiva pot deixar les coses clares i plantejar-se la situació econòmica de la EMT des de criteris de justícia i equitat.

A més, des de Compromís celebrem la casualitat de què el PP haja presentat fa pocs dies la llei de transparència al Consell de Ministres. És un moment adequat per a comprovar la sintonia entre els membres del PP que dirigeixen l’Ajuntament i els seus màxims dirigents a nivell estatal. En paraules de Joan Ribó “no ens agradaria comprovar, una altra vegada, que en València les normes sobre transparència i lluita contra la corrupció que el mateix Partit Popular proposa en tot l’Estat són ací oblidades i amagades en un calaix.

Compromís li vol recordar al Partit Popular que la solució als problemes econòmics de la EMT passa per posar en marxa, d’una vegada per totes, el contracte programa amb l’Estat i la Generalitat com tenen les ciutats de Madrid i Barcelona. Per a Joan Ribó “ara no tenen excusa. Totes les institucions estan en mans del mateix partit, el PP. Pels seus actes sabrem si totes les demandes anteriors de contracte programa eren reals o simplement crítiques a l’anterior govern del PSOE.

 

Declaracions de Joan Ribó reclamant conéixer els salaris dels alts càrrecs de l’EMT