Ribó: “És lamentable la imatge que el vicepresident de la Junta Central Fallera estiga imputat per un cas que posa en dubte el finançament del PP, el que ens fa sospitar de l’ús polític que el PP ha fet històricament de la Junta Central Fallera”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha demanat al president de la Junta Central Fallera, Francisco Lledó, que renove urgentment la Junta Directiva de la JCF donat que “la situació actual és insostenible amb el cas de Jorge Guarro i José Luis Vaello”. Ribó ha explicat que el vicepresident de la Junta Central Fallera, Jorge Guarro, ha de comparéixer el proper 25 d’abril com a imputat en la causa oberta en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per presumpte finançament irregular del Partit Popular, derivat del cas Gürtel. Guarro és el cap de servei de Promoció de l’Agència Valenciana de Turisme.

Ribó demana a la senyora Barberà i el senyor Lledó que apliquen amb Jorge Guarro la doctrina Fabra amb els imputats, de manera que Guarro tinga el mateix tractament que ha tingut Josep Maria Felip i Alexandre Català “imputats pel cas de les subvencions irregulars en la Direcció General de Cooperació”. El portaveu de Compromís no entèn la doble vara de medir del PP i, sobretot, que Rita Barberà contradiga al president del seu partit, mantenint a Guarro en el seu càrrec i no fent-lo dimitir. Per això, demanem la convocatòria urgent de la JCF per a que tinga lloc el seu destitució.

Des de Compromís considerem lamentable la imatge que el vicepresident de la Junta Central Fallera estiga imputat per un cas que posa en dubte el finançament del Partit Popular, el que ens fa sospitar “de l’ús polític que el PP ha fet històricament de la Junta Central Fallera”. La presència en la JCF de persones com el senyor Guarro és un atemptat a la honorabilitat del món faller que no es pot permetre ni un minut més

D’altra banda, Ribó ha assenyalat que en la necessària renovació de càrrecs de la Junta Central Fallera també es fa imprescindible cobrir la vacant del/la Coordinador/a General, que hauria de recaure en la persona d’un funcionari de l’administració municipal –fet que garantiria la independència política de la JCF respecte el PP– i prescindir de José Luis Vaello, que actua de comissari polític de Francisco Lledó i el Partit Popular. Vaello està contractat a la JCF ocupant una plaça de personal eventual i de confiança de Lledó.