Compromís ha pogut saber que la divisió de jardineria de l’empresa Sociedad de Agricultores de la Vega (SAV) va anunciar ahir dimarts en una reunió del comitè d’empresa que anava a procedir a acomiadar entre 8 i 11 treballadors de l’empresa. Els treballadors oferiren en canvi la possibilitat de fer un ERO temporal però l’empresa es va negar, perquè la nova reforma laboral dóna moltes possibilitats per acomiadar per causes objectives de forma molt barata.

Aquesta decisió suposa un pas molt greu en la situació dels treballadors de les contractes en general i en especial, de les contractes de jardineria. Compromís ja va advertir que açò podia ocórrer i l’anterior regidor responsable de l’àrea, Ramon Isidro, es va comprometre públicament a no acceptar cap acomiadament. En paraules de Pilar Soriano, regidora de Compromís “Ara que hi ha hagut la recent crisi de govern municipal, exigim a la nova regidora Lourdes Bernal que mantinga la paraula del seu predecessor i no permeta els acomiadaments. Encara estem a temps d’evitar-ho si la regidora pren cartes en l’assumpte.”

A més, ens preocupa especialment també la situació creada arran la desaparició de la contracta de poda (Talher), que ha sigut absorbida precissament per SAV i FCC. Des de Compromís també criticàrem aquesta “obsessió” de l’anterior regidor en carregar-se la brigada única de poda, ja que havia fet un gran servei des de feia més de 20 anys. Per a Pilar Soriano “Ja diguérem que no tenia cap sentit que SAV i FCC assumiren als nous treballadors si estaven anaven a plantejar EROs als seus treballadors anteriors. Però ara resulta que la nova situació és encara pitjor del que ens imaginàvem perquè l’empresa no planteja un ERO, el que planteja directament és un acomiadament per causes objectives, aprofitant l’última reforma laboral del Partit Popular. Aquesta reforma laboral ja comença a donar els seus fruits: Més atur.”

Declaracions de Pilar Soriano exigint a Lourdes Bernal que impedisca els acomiadaments