Compromís reclama al regidor de medi ambient, Ramón Isidro que gestione de manera adequada les seues àrees i mantinga en condicions el Jardí del Túria. Per a Pilar Soriano, regidora de Compromís, “el regidor Isidro no ha parat de dir-nos que la reducció de pressupost en les seues àrees no anava a afectar a la qualitat del servei. Doncs bé, ja tenim les primeres mostres de que açò no és cert. El passat cap de setmana hem pogut comprovar que el jardí que hi ha en front del Palau de la Música està ple de cartutxos del que sembla focs d’artifici. Fa dies que aquestes restes estan al jardí, un dels més usats pels veïns i veïnes de València per a gaudir durant els caps de setmana”.

Per una altra banda, també hem pogut comprovar com la gespa del mateix jardí està groguenca, símptoma de que no està sent regada amb la freqüència que li pertoca. Per a Pilar Soriano “des de Compromís sempre hem mantingut que plantar d’aquesta manera tan extensiva gespa, que té uns requeriments hídrics molt importants, no era adequat per a una ciutat com València, amb un clima majoritàriament sec durant bona part de l’any. Ara bé, si es planta, almenys el que s’ha de fer és cuidar-la i no deixar-la morir, que és el que està fent el regidor ara mateix”.

Per acabar, Compromís exigeix al regidor Isidro i en general a tots els regidors i regidores del PP que siguen més respectuosos amb la tasca que fem des de l’oposició a l’Ajuntament de València. Per a Pilar Soriano “a l’últim Ple li férem nou preguntes molt concretes sobre la reducció dels serveis de jardineria. Per exemple, li preguntàrem quins serveis havia pactat reduir amb les contractes o també qui gestionaria el sistema d’inventari i diagnòstic de l’arbrat (DIDA). Doncs bé, el regidor ens ha contestat amb una resposta única a les nou preguntes. Una resposta genèrica i absurda, perquè diu que tot s’ha fet per millorar l’eficiència i l’eficàcia del servei. Nosaltres no li preguntem per la seua opinió personal, li fem preguntes molt concretes que mereixen una resposta. És una falta de respecte absolut als grups de l’oposició, a més de no entendre gens el que significa un sistema democràtic, on l’oposició fa preguntes i el govern té l’obligació de contestar-les. Ja anunciem que tornarem a preguntar exactament el mateix i fins que no obtinguem una resposta raonada, no deixarem de fer-ho”.

Declaracions de Pilar Soriano sobre la brutícia al Jardí del Túria