La Comissió Política de Compromís per València, reunida ahir dilluns, va acordar per unanimitat sumar-se a les mobilitzacions que estan duent a terme organitzacions sindicals i plataformes ciutadanes en defensa dels serveis públics valencians, com la que es va dur a terme dissabte passat per l’educació pública. L’actual situació insostenible d’impagaments a centres educatius, universitats, centres d’acollida de menors, de persones dependents i drogodependents o amb malalties mentals,  de residències per a persones majors, impagament dels bono-llibres a les llibreries, de les ajudes per al menjador escolar o les ajudes per a l’adquisició de llibres de text a estudiants d’escolarització obligatòria són la conseqüència final d’una política sistemàtica i planificada de degradació dels serveis públics que el govern del Partit Popular ha impulsat des del Consell amb la connivència d’ajuntaments i diputacions governades també per la dreta. L’últim esglaó del Consell governat pel Partit Popular, per fer front a la situació de fallida econòmica en què es troba, ha sigut l’infame Decret-Llei pel qual es redueix el jornal dels treballadors i treballadores de la funció pública i s’ataquen frontalment els drets laborals del personal interí.
En paraules de Joan Ribó “volem recordar que els serveis públics són la garantia de la igualtat ciutadana pròpia d’un estat social i democràtic de dret, tal i com està reconegut en l’art 1 de la Constitució Espanyola. Des de fa anys el Partit Popular impulsa una política de descrèdit de la funció pública, dels serveis que presta i del personal que la fa possible, que afecta en primer lloc als sectors més desafavorits de la societat i, en últim terme, a la societat en el seu conjunt.”
La societat valenciana està vivint un conflicte social sense precedents en la història democràtica com a conseqüència de la política econòmica del Partit Popular, que ha primat els interessos particulars d’uns,el boato i la pompa en detriment del bé comú. I a això cal sumar el descrèdit d’uns polítics del PP vinculats directament a casos vergonyosos de suborn i corrupció que han ocupat i ocupen altíssimes responsabilitats institucionals i de govern. Per això la ciutadania assisteix perplexa a un espectacle incomprensible on la política sembla ser sinònima de pràctiques corruptes. Per últim, Joan Ribó ha destacat: “Denunciem la usurpació que el Partit Popular ha fet de la política valenciana i reivindiquem la participació ciutadana i la transparència democràtica com a vacunes contra l’opacitat i la corrupció. Des de Compromís per València animem a la ciutadania a mobilitzar-se en defensa d’allò que és seu, i reivindiquem la política com una de les activitats més nobles a què pot dedicar-se una persona, que és la recerca del bé comú i de la millora del benestar personal i col·lectiu.”