Compromís denuncia la negativa del PP a exigir-li al govern central un contracte programa per finançar el transport públic en l’àrea metropolitana de València

Ribó s’ha mostrat preocupat per la negativa de l’Ajuntament a exigir-li a la Conselleria d’Infraestructures que es reprenguen les obres de la línia T2 de MetroValència

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha lamentat el canvi de discurs del PP pel que fa a les reivindicacions davant el Govern central, ara que Mariano Rajoy és president i en contrast amb la legislatura anterior, i ha posat com a exemple la seua negativa, en la Comissió d’Urbanisme i Transports de l’Ajuntament de València, a donar suport a una iniciativa del Grup Compromís per a què “l’Ajuntament, en col·laboració amb la Generalitat, inicie els mecanismes amb el Govern central per a establir un contracte programa de transport que millore el finançament del transport públic valencià”.

Segons Ribó, “la seua negativa a donar suport a una mesura com el contracte programa, que és ja una realitat en Madrid i Barcelona, demostra que el PP reivindicava davant Madrid mentre li era rendible per desgastar, però ara que manen els seus, les reivindicacions s’han convertir en silenci. També és cert que el prestigit de la senyora Barberà i els seus bolsos, no ajudarà a aconseguir moltes coses de Madrid”.

Des de Compromís també li hem demanat a l’Ajuntament que exigisca a la Conselleria d’Infraestructures que es reprenguen les obres de construcció de la línia T2, perquè en el temps més breu possible es pose en marxa el servici de transport. Les obres de construcció de la Línia 2 de Metrovalència estan paralitzades i sense data per a la seua finalització i posada en funcionament. La Conselleria al·lega que té problemes de finançament i, per això, de moment no es pot reprendre l’obra, que s’ha quedat a mig construir i el risc evident de deteriorament de les parts construïdes. Aquesta obra –segons Ribó– “té una importància fonamental en la millora de mobilitat i el transport de passatgers en l’eix Nazaret-Torrefiel, amb estacions i parades en la Ciutat de la Ciències, Mercat Central i enllaç amb les línies T1, T3, T5 en l’Estació del Nord”.

En març del 2011, l’aleshores Conseller de Transports, Mario Flores, va assegurar que les obres de la Línia 2 finalitzarien entre finals del 2011 i principis del 2012. Unes previsions que es recolzaven en dubtosos i poc fiables informes, que s’han demostrat molt atrevits i allunyats de la real situació de les obres, egons Ribó. “Hi ha malestar, fins i tot, sentre els veïns que, des del 2007, any de començament de l’obra, han suportat les molèsties generades per una actuació que estava previst que finalitzarà en 2010.”.

Ribó ha explicat que si el Govern Espanyol haguera participat de forma significativa en la posada en marxa i manteniment de les infraestructures de transport en la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, en forma semblant a com ho fa en les altres grans ciutats espanyoles, amb un contracte programa, no passaria el que denuncien en la línia T2.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *