Segons el Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de València, el Consell Social de la Ciutat és un òrgan de participació dels veïns de València i de les organitzacions socials, veïnals, econòmiques o professionals. Malauradament i malgrat haver-se aprovat el Reglament ja fa més de dos anys, el Consell Social encara no s’ha convocat.

En la Comissió de Descentralització i Participació que ha tingut lloc aquest matí, Compromís ha presentat una moció, recolzada per tots els grups de l’oposició, per tal que el PP convoque ja el Consell Social de la Ciutat. En paraules de Pilar Soriano “aquest òrgan s’ha de convocar una vegada al semestre i no s’ha convocat mai. A més, entre les seues funcions i segons l’article 28 del Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de València, el Consell Social ha de conéixer els criteris del pressupost municipal. Estem a 26 de desembre, els pressupostos estan a punt de ser aprovats i el Consell Social ni tan sols s’ha convocat. Per tant, s’està incomplint absolutament el Reglament que el mateix PP va aprovar fa més de dos anys.”

Per tot açò, Compromís ha exigit hui que es convoque ja el Consell Social de la Ciutat. En resposta, el regidor Ramon Isidro s’ha compromès a convocar-lo pròximament. En paraules de Pilar Soriano, “ja sabem que al PP li molesta la participació ciutadana però és que ja ni tan sols acompleixen les normes que ells mateixos aproven. El que s’ha de fer ja és convocar el Consell Social per a que almenys els agents socials d’aquesta ciutat puguen emetre informes que li servirien al PP per a millorar la seua desastrosa gestió”.