Ribó posa en qüestió l’accés dels vianants a l’Estadi, que patirà amb el nou planejament un estrangulament, el qual, des del punt de vista de la seguretat, pose en dubte tota aquesta operació

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha votat en contra de l’aprovació provisional de la Modificació del PGOU de València pel que respecta als terrenys del Nou Mestalla, en execució de la Sentència número 1226, de 9 de juny del 2011, per la qual els Tribunals declaraven nul el planejament urbanístic en aquesta parcel·la i posava en evidència la manera d’actuar de l’actual regidoria d’Urbanisme.

Durant el transcurs de la Comissió d’Urbanisme, Ribó ha considerat que “amb aquesta modificació, el PP ens demostra novament que encara està instal·lat en l’edat d’or de la bombolla i l’especulació urbanística, que no han après ni de les sentències ni de la situació social i de crisi que estem patint”.

En el seu moment, des de Compromís, vam criticar durament aquesta operació per entendre que “es tractava d’una parcel·la que formava part del patrimoni municipal del sol i que es va cedir a una entitat privada amb fins particulars, per a la construcció d’un estadi de futbol, però que al remat també servirà per a la construcció d’un hotel, quan aquesta parcel·la en el PGOU estava destinada a usos esportius. La confusió entre usos, la seua edificabilitat i tot el que comporta, ens fan sospitar d’aquesta operació”.

Ribó ha assenyalat que “el fons de la sentència 1226 no era sols merament formal, sinó que també posa en qüestió l’ús malèvol del planejament urbanístic del PP, que està pensat per a beneficiar només uns quants, i no la ciutadania en general. Hui, en la Comissió d’Urbanisme, s’ha tornat a veure”.

El portaveu del Compromís ha explicat que, de la modificació que el PP ha aprovat aquest matí, troba molt preocupant tot el que respecta a l’accés de vianants, ja que segons l’Enginyer en cap de Trànsit, aquest serà d’1,5 a 2,5 metres, a causa de la construcció de l’hotel. “Un gravíssim estrangulament comparat amb els 15 metres de la resta de l’Avinguda de les Corts. Un pas del tot insuficient per un gran estadi com el que hauria de ser el Mestalla. Ha pensat el senyor Bellver i el seu equip els problemes que aquest estrangulament pot por suposar per a les milers de persones que accediran habitualment a l’estadi?”.