Ribó ha explicat que ja hi ha una sentència, que afecta a l’ajuntament de Guadalajara, que anula l’acord del Ple, en què el PP es va negar a retirar els honors de fill predilecte a un destacat colpista

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha presentat als Jutjats de lo Contenciós-Administratiu de València un recurs contra l’acord del Ple de l’Ajuntament de València, en la sessió ordinària celebrada el 29 de juliol del 2011, en què en el punt de l’ordre del dia 37 es va acordar “no retirar el títol d’Alcalde Honorari de la València a Francisco Franco”.

Ribó ha explicat “no ens podem permetre cap complicitat amb el règim franquista. Volem que València siga una ciutat lliure de vestigis franquistes. En aquell Ple, els vots del PP van servir per marcar l’estil que vol portar Rita Barberà d’ara endavant, no sols pel que respecta a la confusió entre Església i Estat, com vol fer en la processió cívica del 9 d’Octubre sinó també una actitud intransigent que es passa per damunt, fins i tot, el compliment de la llei. En aquest cas, l’article 15 de la llei de Memòria Històrica”.

El portaveu del Compromís ha explicat que ja hi ha una sentència, que afecta a l’ajuntament de Guadalajara, que anula l’acord el Ple, en què es va negar a retirar els honors de fill predilecte a un destacat colpista. “Nosaltres, des del Compromís, volem que la justícia siga coherent i actue també en el cas de València. Perquè volem que València no tinga el dubtós honor de tindre a Francisco Franco com un alcalde honorífic”.

Contencios Franco Alcalde Honorari