Joan Ribó ha criticat durament Barberà per haver imposat la confusió entre Església i Estat en la processó cívica del 9 d’Octubre ja que finalment ha optat perquè porten la senyera només els regidors que entren en la Catedral

El portaveu del Grup Compromís, Joan Ribó, ha criticat durament l’alcadessa Barberà per haver imposat la confusió entre Església i Estat en la processó cívica del 9 d’Octubre ja que “finalment ha optat perquè porten la senyera només els regidors que entren en la Catedral, deixant exclosos a tots aquells que lliurement i actuant en consciència amb les nostres idees, hem decidit no entrar-hi a la celebració de l’acte religiós”.

Rita Barberà sembla, segons Ribó, que es troba més “còmoda en eixa confusió entre Església i Estat, una confusió que ens recorda més al nacionalcatolicisme de temps passats, o estats com l’Iran o l’Arabia Saudí, on l’Església está per damunt de l’Estat”. El portaveu del Compromís ha assenyalat que “amb la decisió de l’equip de govern del PP ens sentim exclosos, no volem anar sota pal·li tal i com Barberà vol imposar-nos, volem que l’aconfessionalitat que es recull en la Constitució siga una realitat el dia de totes i tots els valencians”.

Ribó ha explicat que, durant el transcurs de la Junta de Portaveus, el seu grup ha proposat fins a dos propostes alternatives perquè tots els regidors de l’Ajuntament pogueren participar en la processió cívica portant la Senyera. O bé, substituir al portador de la senyera, en cas que no vulga entrar a la Catedral, mentre dure la celebració religiosa. O bé, nomenar dos portadors, un que se’ncarregue de portar-la de l’Ajuntament fins la Catedral i l’altre de la Catedral fins al final del recorregut.

El portaveu del Compromís ha explicat que “el Partit Popular, reivindicant la tradició, s’ha negat a valorar cap de les dues propostes. Des de Compromís li diem al PP que si fóra per la tradició els homosexuals encara serien considerats vagos i maleantes, això passava no fa ni quaranta anys, com tampoc si fora per la tradició les dones hagueren pogut arribar a ser, per exemple, alcaldessa de València. Les tradicions estan per saber adequar-les al pas del temps.”

Tall de veu: Sobre la Senyera i el 9 d’Octubre