Castillo: “carregar-se la Mostra, amb l’excusa de la crisi, i just quan s’han conegut les declaracions de Castiel, no deixar de ser l’evidència que l’equip de govern no tenia el més mínim interés amb la Mostra”.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha lamentat el “trist final” de la Mostra de València, que ha anunciat este migdia l’alcaldessa Barberà després de les més que desafortunades i impresentables declaracions del director artístic de la Mostra, Salomón Castiel. “Si ja eren esperpèntics tots els canvis que havien tingut lloc els últims anys, canvis que no havien servit absolutament per a res, carregar-se la Mostra, amb l’excusa de la crisi, i just quan s’han conegut les declaracions de Castiel, no deixar de ser l’evidència que l’equip de govern no tenia el més mínim interés amb la Mostra”.

Castillo ha assenyalat que “carregar-se la Mostra amb l’excusa de la crisi econòmica és una arma de doble fil, perquè també volem que siga la raó per la qual poden deixar d’ajudar al Global Champions Tour, a l’Open 500 de Tennis o a la Fòrmula 1. Si Rita Barberà és de l’opinió que fins que no remonte la situació, la Mostra no es celebrarà, podria prendre nota i aplicar-ho a la resta de grans events, que també suposen unes grans quantitats per a l’erari públic. Posats a triar, però, entre la Hípica i la Mostra del Cinema, creguem que el Festival de Cinema hauria de ser una prioritat”.

Amb tot, la regidora del Compromís ha explicat que, en la propera Comissió de Cultura, demanarà les explicacions oportunes al respecte d’aquesta decissió: quin era el sou que estava cobrant Salomon Castiel, a quan ascendeix totes les despeses que s’han generat per a la celebració de la Mostra del 2012, que no es celebrarà, quina alternativa de projecció cultural i turística té prevista l’Ajuntament com a substitutiu de la Mostra.